0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

Ga voor een milieuvriendelijke tuin

Een tuin aanleggen en onderhouden gebeurt op veel verschillende manieren. Toch is er één regel die voor ons allemaal geldt; ga milieuvriendelijk om met je tuin en de natuur. Wij helpen je graag op weg met de meest praktische tips.

Vermijd chemicaliën

Een schone tuin is fijn, maar laat het niet ten koste gaan van de natuur. Bestrijd daarom bladluis, buxusmotten en ander ongedierte met biologische producten. Gebruik ook biologische schoonmaakproducten voor het reinigen van tuinmeubels, schuttingen, vlonders en terrassen.

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde tuin ziet er strak uit. Toch adviseren wij om wat takjes en blaadjes te laten liggen. Dit dient als voedsel en beschutting voor insecten en slakken. Slakken zorgen voor evenwicht in je tuin door rotte bladeren en slechte zakken op te eten. En de insecten zijn op hun beurt weer belangrijk als voedsel voor de vogels. Je helpt de biologische cirkel dus in stand te houden.

Kies voor een groen dak

Kies voor een groen dak en maak er een sedumdak van. Op een sedumdak groeien vetplantjes. Deze plantjes zijn ideaal voor ons Nederlandse klimaat. Vetplanten hebben geen dikke bodem nodig, waardoor het weinig gewicht met zich meebrengt. Kies uit wel meer dan 250 soorten vetplantjes! Sedumdaken worden op zowel platte als schuine daken aangelegd. En wist je dat er vanuit veel gemeenten subsidies worden uitgekeerd voor het vergroenen van je tuin? Lees hier meer over!

Maak zelf je compost

Plaats in de tuin een grote kist of een compostvat om je eigen compost te maken van tuinafval uit de tuin, aangevuld met groente- en fruitresten uit de keuken. Ook koffieprut, theezakjes en lege eierdoppen mogen in het compostvat. Na verloop van tijd verteert de inhoud van de compostbak tot compost wat je goed in de tuin kunt verwerken. Zo recyclen we een deel van ons eigen afval. Ook nog eens goed voor de CO2 uitstoot.

Kies bewust je tuinafscheiding

Scherm je tuin af met een groene wand, natuurwand of een haag. Het staat mooi en groen en is ook nog eens super milieuvriendelijk! Er is zoveel meer mogelijk dan de standaard houten schutting. Op onze pagina over erfafscheidingen vertellen we je alle mogelijkheden voor een mooie afscheiding van jouw tuin.

Ga voor gevarieerde beplanting

Zorg dat jouw tuin of balkon aantrekkelijk is voor bijen, vlinders en andere insecten. Kies voor een rijk gevulde tuin aan diverse planten. Denk aan vaste planten, bomen, struiken en bloembollen. Je zult zien dat jouw tuin gaat leven!

Zorg voor meer biodiversiteit

Geef insecten, bijen en/ of vogels een thuis. Dit kan al heel eenvoudig door een insectenhotel of vogelhuisje in je tuin te plaatsen. De insectenhotels zijn er van klein tot groot en worden in onze houtwerkplaats met de hand gemaakt. Insecten krijgen het namelijk steeds moeilijker. Vooral in steden en bebouwde gebieden zijn steeds minder nestel- en overwinterplaatsen beschikbaar. Dat is iets waar we wat mee moeten; want deze kleine beestjes zijn van onschatbare waarde voor de natuur. Ze bestuiven bloemen en helpen ongedierte, zoals bladluizen en rupsen, te bestrijden. Daarnaast zijn insecten een belangrijke voedselbron voor vogels. Zonder dit voedsel verdwijnt ook de vogel uit onze tuinen. Met een insectenhotel en vogelhuisje blijft de biodiversiteit dus op orde. Bekijk hier alle insectenhotels en vogelhuisjes.

Zorg voor water in je tuin

Waar water is, zijn vaak ook dieren te vinden. Of het nu gaat om een grote vijver of drinkbak voor vogels. Alle dieren en insecten zijn gebaat bij een waterpunt in de tuin.

Plaats een Waterton

Gebruik niet langer kraanwater voor je planten, maar besproei de planten met gevallen regenwater. Leg je regenpijp om naar een waterton en gebruik dit water voor je tuin. Ook voor de aanschaf van een regenton is vaak subsidie beschikbaar vanuit de gemeente.

Stel jouw vraag aan M. van der Spek GROEP

Soort aanvraag *
Aanhef *

Direct contact

M. van der Spek in Benthuizen

Je bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen je natuurlijk ook bezoeken op locatie.

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Tot en met 9 februari gesloten voor particuliere klanten

• Het kantoor en de showtuin zijn gesloten voor particulieren t/m 9 februari 2021.
• Je kan als particulier niet langskomen om bijv. tegels uit te zoeken of producten te kopen.
• Weet je precies wat je nodig hebt? Geef je bestelling telefonisch door of kijk in de Boomstijl webshop.
• Producten kunnen opgehaald of verzonden worden.

Wij zijn open voor onze zakelijke klanten

• Wij zijn open voor onze zakelijke klanten zoals andere hoveniers en aannemers.
• De grondbank blijft open. Groenafval kan worden gebracht en grond kan worden opgehaald.
• Probeer zo veel mogelijk zelf in te laden om contactmomenten te voorkomen.

Bestel direct

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact