0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

Een mooie, maar droge zomer

Blog - Rien van der Spek - September 2018

We hebben een mooie zomer gehad. Maar ook een warme en droge zomer. Dit is voor het groen in de buitenruimte en onze tuinen een flinke beproeving geweest. Wij hebben deze zomer nog tips gegeven via onze website. Het meeste groen herstelt zich echter snel weer. Het gras is bijna overal weer groen. Deskundigen nemen echter nu al stelling dat rond de 30 procent van onze beplanting niet geschikt is voor deze warme omstandigheden.

Droogte

Om de planten zo optimaal mogelijk te houden met droogte, is het vooral belangrijk dat de grond waarin ze staan in orde is. De bodem is de basis voor alles wat groeit en dient voldoende organische stof te bevatten. Dat houdt meer vocht vast en zorgt dat de grond niet te veel verdicht is. Dan wordt het water dat u geeft, of van die enkele regenbui die valt, beter opgenomen.

Bodemgesteldheid

Onze specialisten adviseren u graag over een gezonde bodemgesteldheid, zodat uw tuin bestand is tegen een volgende hittegolf. Wij gebruiken uitsluitend biologische voedingsstoffen om ook het bodemleven te stimuleren en geen roofbouw te plegen. In deze periode, na de vakantie, is het dé tijd om plannen te maken voor volgend jaar. Zodat uw tuin, kantoortuin, buitenruimte of perceel, klaar is voor de zomer van 2019.

Rien van der Spek

Stel jouw vraag aan M. van der Spek GROEP

Soort aanvraag *
Aanhef *

Direct contact

M. van der Spek in Benthuizen

Je bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen je natuurlijk ook bezoeken op locatie.

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Voorzorgsmaatregelen corona

M. van der Spek GROEP hanteert voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Meer informatie

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact