0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

Tuintips voor onderhoud in het voorjaar

Voorjaarstips voor jouw tuin

De lente is in aantocht! Dat betekent dat de tuinen weer in bloei komen te staan. Belangrijk dus om de tuin gereed te maken voor het nieuwe seizoen. Wij geven je graag handige tips om jouw tuin er weer mooi bij te laten staan dit jaar.

Bemest je moes- en siertuin

In deze tijd van het jaar heeft de tuin nieuwe mest nodig. Na de koude wintermaanden zijn ze de planten en hagen hard toe aan nieuwe voeding. Voorzie daarom de grond van de tuin van nieuw mest. Daarnaast is het bemesten van de grond ook nodig voor het voorkomen van ongedierte en ziekten. Wist je dat de kleine beestjes, zoals insecten en bacteriën ervoor zorgen dat de voedingsstoffen bij de plantjes terecht komen? De natuur helpt je dus een handje!

Maai en mest het gazon

Wanneer de temperaturen stijgen, is het al snel tijd voor de eerste maaibeurt. Na het maaien, kun je het gazon ook mesten. Het beste is om het gazon net te mesten voor een regenbui. Dan trekken de voedingsstoffen snel de grond in.

Verwijder het onkruid

Niet leuk, wel nodig. Het verwijderen van het onkruid. Door het lentezonnetje groeit het onkruid door en vormen al snel nieuwe bloemen en zaden. Wees het onkruid dus voor door het onkruid op tijd te wieden.

Stop de voorjaarsplantjes in de grond

De eerste zaadjes gaan weer in de grond. Ook mogen de voorjaarsplantjes de grond in. Denk hierbij aan de viooltjes en madeliefjes. Maar ook de uitgebloeide bollen die binnen in huis staan, kunnen naar buiten. Denk aan de narcissen, krokussen, hyacinten en tulpen. Deze komen volgend jaar weer terug.

Snoei of scheur de vaste planten

Om vaste planten het mooiste tot hun recht te laten komen, moeten deze elk jaar opnieuw bekeken en onderhouden worden. Worden de vaste planten te groot? Scheur de plant dan af. Dit betekent dat je de planten met genoeg wortels uit elkaar trekt om zo twee of meer planten te verkrijgen. Andere planten of struiken moeten juist worden gesnoeid. Voor bijvoorbeeld de rozenstruiken en hortensia’s is maart de ideale maand om te snoeien. Snoei bij de Hortensia de takken die 3 jaar en ouder zijn tot op de bodem terug. Snoei niet alles weg, de Hortensia bloeit vooral op takken die minimaal een jaar oud zijn.

Maak de vijver schoon

De algen en waterplanten zijn in de winterperiode weer flink gegroeid. Daarom is het hoog tijd om de vijver en pompfilters schoon te maken. Verwijder de algen en de dode delen van de waterplanten.

Algemene tip

In de lente is het weer zeer veranderlijk. Houd het weerbericht dus altijd goed in de gaten voordat je gaat schoonmaken, snoeien of mesten!

Zie je door de bomen het bos niet meer?

Heb je vragen over het onderhoud, of wil je dit liever uitbesteden aan ons? Je bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen je natuurlijk ook bezoeken op locatie. Vul je wens in op onderstaand contactformulier, of neem direct contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

Stel uw vraag aan M. van der Spek GROEP

Soort aanvraag *
Aanhef *

Direct contact

M. van der Spek in Benthuizen

U bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen u natuurlijk ook bezoeken op locatie.

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Voorzorgsmaatregelen corona

M. van der Spek GROEP hanteert voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Meer informatie

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact