0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

“Afspraak is ook echt afspraak bij Van der Spek en dat geeft vertrouwen”

Tjeerd van der Schee van Copijn over de Samenwerking met M. van der Spek

Tjeerd van der Schee is sinds 4,5 jaar directeur van Copijn. M. van der Spek werd toen al enkele jaren regelmatig ingeschakeld voor de uitvoer van diverse projecten. De eerste samenwerking was ongeveer 10 jaar geleden met de aanleg van de buitenruimte bij The British School. Copijn en M. van der Spek werken sindsdien samen aan projecten in onder andere het groene erfgoed, stadsparken, dak- en bedrijfstuinen en parken.

Van der Schee vertelt over hoe die samenwerking de laatste jaren is veranderd in ‘co-makership’. “Wij als landschapsarchitectenbureau gaven voorheen onze klanten een lijst met voorname hoveniersbedrijven die het project volgens ons het beste konden uitvoeren. Deze bedrijven konden dan inschrijven voor de aanleg van een project. Wij hadden hier zelf geen invloed op. Wel verscheen M. van der Spek steeds vaker op ons voorkeurslijstje, want de geleverde kwaliteit is altijd goed en de communicatie is prettig.”

Rijksmuseum

Grote projecten die M. van der Spek samen met Copijn heeft gedaan zijn de tuin van het Rijksmuseum in Amsterdam, het Hydepark in Doorn en het landgoed Beukenrode in Doorn. Daarnaast zijn er nog talloze tuinen, daktuinen en parken samen aangelegd. 

“M. van der Spek verscheen steeds vaker op ons voorkeurslijstje”

“Toen ik bij Copijn kwam, ging het niet zo goed met het bedrijf. Daarom is gereorganiseerd en hebben we ons meer gericht op project- en procesmanagement. Hier ligt namelijk onze toegevoegde waarde. We hadden nog een eigen aanlegtak, maar die hebben we anders ingericht; we hebben afscheid genomen van de aanleghoveniers en zijn volledig voor co-makership gegaan.” Dit houdt in dat een duurzame samenwerking wordt aangegaan met een klein aantal bedrijven. Dat gaat op basis van wederzijds vertrouwen en wederzijdse winst. “Wij nemen dan een project helemaal op ons, van ontwerp tot en met de aanleg. Onze projectmanagers coördineren de aanleg, maar de daadwerkelijke aanleg wordt door onze co-makers gedaan. Toen we hiermee begonnen zo’n vier jaar geleden, was M. van der Spek direct een belangrijke kandidaat co-maker. Sindsdien werken we veel meer samen dan voorheen. Vooral voor hoogwaardige projecten schakelen we graag Van der Spek in.”

“Vooral voor hoogwaardige projecten schakelen we graag Van der Spek in”

Zijn eerste indruk met het hoveniersbedrijf was prima. Robbert-Jan van der Spek en Van der Schee zijn van dezelfde generatie. “Dan heb je al sneller een natuurlijke klik.” Verder roemt hij de down-to-earth-mentaliteit. “Afspraak is ook echt afspraak. Dat geeft ook echt vertrouwen in een organisatie. Bovendien zijn het harde werkers. Er heerst nog die oude loonwerkersmentaliteit bij ze. Dat is vrij uniek voor een hoveniersbedrijf.” Dat geldt voor iedereen bij Van der Spek, merkt hij. “Niemand loopt de kantjes er vanaf.” Van der Schee vindt dit vooral opmerkelijk omdat het bedrijf vrij hard gegroeid is de laatste jaren. “Want het is knap om dan diezelfde mentaliteit en kwaliteit van het werk vast te blijven houden met zoveel nieuwe medewerkers. Dat is wel gelukt.” Tevens vindt hij de flexibiliteit een groot pluspunt. 

Voor de toekomst voorziet hij een toenemende samenwerking. In de groene branche waar Copijn en M. van der Spek zich in begeven is co-makership nog niet zo gebruikelijk. Van der Schee verwacht een groei van deze vorm van samenwerken. “Er wordt steeds vaker gevraagd om een totaalaannemer. Het ontwerpen en aanleggen van het landgoed van de Triodosbank momenteel is daar een voorbeeld van.” Van der Schee feliciteert M. van der Spek met het 40-jarig jubileum en heeft als afsluitende boodschap: “Probeer nog eens 40 jaar jezelf te blijven.”

Over Copijn

Copijn bestaat uit drie bedrijven: Boomspecialisten, Tuin- en Landschapsarchitecten en Groenaanleg en Beheer. “Met een passie om de buitenruimte mooier te maken”, vat directeur Tjeerd van der Schee het motto samen. De tuin- en landschapsarchitecten ontwerpen nieuwe en bestaande landschappen en werken aan een groene, vitale stad. Het bureau maakt plannen voor een herkenbare, gezonde en groene leefomgeving. De ideeën en ontwerpconcepten zijn geworteld in een lange traditie van vakmanschap, kennis en innovatie en bieden creatieve oplossingen voor actuele vraagstukken. Het bedrijf telt circa 40 medewerkers. Meer informatie is te vinden op www.copijn.nl.

Bestel hier jouw Jubileummagazine 40 jaar M. van der Spek

Aanhef *

Magazine

Ter gelegenheid van ons jubileum willen wij met dit magazine jou kennis laten maken met ons bedrijf, onze medewerkers en onze klanten. Je krijgt een kijkje in de keuken van M. van der Spek. Wij hopen dat je het magazine met veel plezier leest en dat wij je in de toekomst van dienst mogen zijn en blijven.

Voorzorgsmaatregelen corona

M. van der Spek GROEP hanteert voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Meer informatie

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact