0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

“Iedereen wordt gewaardeerd en krijgt de kans om zichzelf verder te ontwikkelen”

M. van der Spek als werkgever

Bij M. van der Spek werkt een gemêleerd publiek: theoretisch en praktisch opgeleide mensen, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, leerlingen, mensen die de pensioenleeftijd al voorbij zijn, maar graag nog willen werken, uitzendkrachten en zzp’ers. Voor wie wil werken is er plek binnen het bedrijf. M. van der Spek zorgt voor zijn medewerkers. 

Binnen het bedrijf werken hoveniers van verschillende niveaus, groenvoorzieners, machinisten, chauffeurs, timmermannen, monteurs, calculators, projectleiders en administratief personeel. “Hovenier is een ‘kansberoep’. Dat wil zeggen dat het een branche is waar veel werkgelegenheid is, nu en in de toekomst”, aldus Hendrik-Jan. Hij is verantwoordelijk voor de personeelszaken en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast is hij het eerste aanspreekpunt voor medewerkers als zij iets willen weten over hun arbeidscontract of een opleiding of training willen volgen. “We streven naar duurzame arbeidsrelaties op langere termijn.” Ook in de magere jaren zijn er geen gedwongen ontslagen gevallen, maar is voor iedereen werk gezocht. Daarmee laat Van der Spek zien dat het een betrouwbare werkgever is.

“Iedereen wordt ook gezien”

Persoonlijke talenten

“Iedereen wordt ook gezien. Er wordt gekeken naar waar de persoonlijke talenten liggen en we willen medewerkers tot hun recht laten komen. Dit doen we door passende trainingen en opleidingen  aan te bieden. We stellen met de medewerkers samen realistische doelen, maar mensen kunnen ook verbazen en blijken boven zichzelf uit te stijgen als ze eenmaal de ruimte en eigen verantwoordelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen. Dat is dan een succes! Een mooie win-winsituatie voor het bedrijf en de medewerker.” Omdat het bedrijf zo uitgebreid is, zijn er verschillende functies en groeimogelijkheden. “Medewerkers kunnen zich ontwikkelen tot bijvoorbeeld projectleiders of voormannen.” Ze kunnen tevens verschillende persoonsgebonden certificaten behalen zoals:  zorg  vuldig handelen flora fauna wet op niveau 1, 2 of 3; bedrijfshulpverlening; SVS veilig spelen basis; Basis- en VOL-VCA en ETW certificaat (European Tree Worker).

Zelfredzaamheid

Van der Spek staat bekend als een bedrijf met vakmensen die ter plekke meedenken met de klant. “Deze zelfredzaamheid en eigen verant woordelijkheid is iets waarin wij onze mensen laten ontwikkelen. Dat kost tijd, maar wij zijn sterk om dit soort talenten naar boven te halen in mensen”, aldus Hendrik-Jan. “Iedereen wordt gewaardeerd en gestimuleerd om zichzelf verder te ontwikkelen. We werken volgens de CAO voor hoveniers. Dit is een goede CAO, binnen deze CAO is bijvoorbeeld een employability-regeling opgenomen. Dit geeft medewerkers het recht om opleidingen en trainingen te volgen. Zelfs als die niet perse relevant voor de functie zijn, maar wel helpen  bij persoonlijke ontwikkeling.”

VHG

Naast zijn eigen bedrijf hield Rien van der Spek zich al vroeg bezig met de belangenbehartiging voor hoveniers en hun werknemers. Begin jaren tachtig was hij al voorzitter van de afdeling Zuid-Holland van de branchevereniging en werd daarna gevraagd als vice-voorzitter van de landelijke tak en werd later interim voorzitter. Inmiddels is hij vijf jaar voorzitter van de VHG en is hij hoofdbestuurslid van MKB Nederland. Rien: “Ik vind het belangrijk om te strijden voor goede arbeidsvoorwaarden en voor goede opleidingstrajecten in ons vak.”

Gewaardeerd

In zijn rol als voorzitter van de Zuid-Hollandse afdeling, kwam hij in die tijd in contact met een medewerker van de Sociale Werkvoorziening  Alphen aan den Rijn. “Om de arbeid efficiënt in te richten ben ik vanaf toen begonnen met het inzetten van mensen van de sociale werkplaats. Hoger geschoolde hoveniers worden niet blij van het eenvoudigere werk, maar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt voelen zich juist gewaardeerd.” En voor die mensen is er nog altijd plek bij M. van der Spek. Ongeveer twintig procent van het personeel bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Wij begeleiden en coachen deze medewerkers.”

Bestel hier uw Jubileummagazine 40 jaar M. van der Spek

Aanhef *

Magazine

Ter gelegenheid van ons jubileum willen wij met dit magazine u kennis laten maken met ons bedrijf, onze medewerkers en onze klanten. U krijgt een kijkje in de keuken van M. van der Spek. Wij hopen dat u het magazine met veel plezier leest en dat wij u in de toekomst van dienst mogen zijn en blijven.

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact