0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

Wat wij nú doen, heeft gevolgen voor later

Blog - Rien van der Spek - november 2019

M. van der Spek Hoveniers zet zich samen met haar medewerkers actief in voor een duurzame samenleving. Een samenleving waarin we zorgen voor onze natuur, onze omgeving en onze medemens. In onze bedrijfs- en werkprocessen geven we hier actief invulling aan.

Duurzaam omgaan met hout

Allereerst gaan wij duurzaam om met het hout dat vrijkomt bij het kappen en snoeien van bomen. Van de beste stammen worden in onze timmerwerkplaats verschillende houtproducten gemaakt onder de naam BOOM Stijl. U kunt hierbij denken aan tuinsets, speelhuisjes, vogelhuisjes en insectenhotels. Op aanvraag is bij ons alles mogelijk, voor onze timmermannen is maatwerk geen probleem maar juist een uitdaging! Onze BOOM Stijl producten stellen wij bovendien beschikbaar aan verschillende goede doelen.

Naast dat wij onze klanten blij maken met handgemaakte, maatwerk houtproducten, is het een bijdrage aan de duurzaamheid door het lokaal gekapte hout weer te hergebruiken. Het hout dat niet geschikt is voor BOOM Stijl verkopen we als haardhout, gaat weg voor biomassa of gebruiken wij voor onze houtkachel. Met deze houtkachel verwarmen wij onze kantoren en werkplaatsen.

Duurzaam omgaan met beplanting

Ook met beplanting proberen wij zo duurzaam mogelijk om te gaan. Bomen en planten die wij ergens moeten verwijderen maar verder nog goed zijn, zetten wij bij ons op de zaak opnieuw in de grond zodat ze verder kunnen ontwikkelen. Na een aantal jaar geven wij deze bomen en planten weer een nieuw plekje in de buitenruimte!

Zelfvoorzienend door 100% groene energiebron

Sinds een aantal maanden liggen er zonnepanelen op het dak van onze wagenloods. Hiermee kunnen wij een groot gedeelte van ons stroomverbruik zelf opwekken. Zon en wind zijn eeuwige energiebronnen zonder vervuiling, met de zonnepanelen maken wij dus gebruik van een 100% groene energiebron en zo dragen wij bij aan een duurzame wereld.

Duurzaam inzetbaar personeel

Verder proberen wij ons personeel zo duurzaam mogelijk inzetbaar te houden. M. van der Spek Hoveniers is zeer ervaren in het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. ‘’Sommige medewerkers hebben wat langer de tijd nodig om te leren, ook deze mensen verdienen een kans, hier investeren wij graag in. Wij geven onze medewerkers een rol binnen het bedrijf die goed bij hen past’’ aldus Rien van der Spek.

Wij stimuleren onze medewerkers om fit en gezond te zijn én te blijven. Hierom hebben wij geïnvesteerd in een eigen fitnessruimte. Om onze medewerkers nog meer te helpen komt er eens per week een fysiotherapeut langs, zodat onze werknemers onder begeleiding kunnen sporten, maar ook preventief begeleid worden middels training en oefening.

Milieu in ons achterhoofd

Wij gebruiken meer van de aarde dan deze kan opbrengen. Hierdoor wordt het vermogen van de aarde ernstig aangetast. Het is een uitdagende opdracht die ons allemaal raakt; een goede balans vinden tussen mens, milieu en economie. Door duurzaam om te gaan met producten en mensen, kunnen we toch blijven groeien en in ieders behoeften voorzien zonder de aarde verder te belasten.

Rien van der Spek

Stel jouw vraag aan M. van der Spek GROEP

Soort aanvraag *
Aanhef *

Direct contact

M. van der Spek in Benthuizen

Je bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen je natuurlijk ook bezoeken op locatie.

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Bestel jouw BOOM Stijl product in de webshop!

Ontdek onze BOOM Stijl collectie; handgemaakte producten van resthout. Bekijk de mooiste en meest unieke insectenhotels, meubels en meer!

Ontdek de collectie

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact