0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

“M. van der Spek creëert avontuurlijke en veilige speelplekken”

Een schoolplein of speelplaats natuurlijk inrichten

M. van der Spek is gespecialiseerd in het natuurlijk inrichten van schoolpleinen, speelplaatsen op kinderdagverblijven en openbare speelterreinen. Wij laten kinderen ‘natuurlijk spelen’. Zo ontwerpen en realiseren we schoolpleinen en kinderspeelplaatsen door het toepassen van groen en speeltoestellen uit de natuur.

De uitstraling van het buitenterrein is een bepalende factor bij de keuze voor een bepaalde school of kinderdagverblijf. Steeds vaker wordt gekozen voor meer natuurlijke speelelementen op een speelterrein. M. van der Spek kan een natuurlijk speelterrein voor school, gemeente of kinderdagverblijf ontwerpen, maken en ook het volledige onderhoud faciliteren. Zoals regulier onderhoud, snelle acties bij vandalisme en tijdige vervangingen. Ook de veiligheid wordt gewaarborgd door het keuren en inspecteren van de speeltoestellen. De klant wordt hierbij volledig ontzorgd. 

Maatwerk

Door slim en creatief te zijn vinden wij altijd een maatwerkoplossing binnen elk budget. Ook als er bezuinigd moet worden. Ons doel is dat het schoolplein of de kinderspeelplaats moet uitnodigen om te spelen. 

Waarborging van de veiligheid

Ruud Vis is onze eigen SVS**-inspecteur, daarnaast hebben we ruim tien SVS-basis inspecteurs. Zo waarborgen we de veiligheid van elk schoolplein en speelplaats. Hiermee bieden we de zekerheid dat elk schoolplein en (openbare) speelplaats wordt ingericht en onderhouden volgens de huidige wet- en regelgeving. Zo creëren we een veilige speelomgeving. Ruud ontwerpt ook natuurlijke speeltoestellen. Het is handig om deze expertise zelf in huis te hebben. “En voor de opdrachtgever geeft het duidelijkheid en zekerheid.” Hij doet tevens jaarlijks de hoofdinspectie van speeltoestellen.

Natuurlijk schoolplein

Zo heeft M. van der Spek in 2017 bij basisschool Het Volle Leven in Den Haag een natuurlijk schoolplein aangelegd. De natuurlijke speeltoestellen zijn door ons zelf gemaakt van onder andere natuurlijk materiaal zoals boomstammen. Het basisontwerp van het schoolplein is gemaakt door een architect. Naast de aanleg van het speelterrein is dit project geheel in eigen beheer uitgevoerd, zoals het aanleggen van het riool, ophogen van het terrein en  de bestrating. Op deze natuurlijke speelplek kunnen kinderen klimmen, klauteren en ontdekken. Op het terrein zijn bosjes, bomen en takken te vinden. De toestellen zijn tevens gecertificeerd volgens de geldende veiligheidsnormen. 

“Een schoolplein of kinderspeelplaats moet uitnodigen om te spelen”

SVS: Stichting veilig spelen

Om de veiligheid op speelplekken te verbeteren is in 2011 de Stichting Veilig Spelen opgericht door het Keurmerkinstituut en de Branchevereniging Spelen. Dit wordt ondersteund door de nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (nVWA). Doel is de kwaliteit van inspecteurs en de veiligheid van openbare speeltoestellen te verhogen en te toetsen. De Stichting biedt drie verschillende certificaten aan: SVS Inspecteur Spelen-Basis, Spelen-1 ster en Spelen-2 ster. Het basisniveau is voor mensen die vanuit hun functie regelmatig op een speelterrein zijn, dus ook groenvoorzieners en hoveniers. Zij signaleren zo snel een mankement of slijtage. De SVS*-inspecteur voert de functionele inspectie uit. Deze beoordeelt een aantal keer per jaar speeltoestellen op onderhoud en veiligheid. Hij of zij weet hoe een speeltoestel gerepareerd zou kunnen worden zonder dat het certificaat van goedkeuring in het geding komt. De SVS**-inspecteur is degene die verantwoordelijk is voor met name de grote jaarlijkse inspectie. Deze inspecteur zal ook opleveringsinspecties kunnen uitvoeren en heeft meer kennis van de regelgeving. 

Bestel hier uw Jubileummagazine 40 jaar M. van der Spek

Aanhef *

Magazine

Ter gelegenheid van ons jubileum willen wij met dit magazine u kennis laten maken met ons bedrijf, onze medewerkers en onze klanten. U krijgt een kijkje in de keuken van M. van der Spek. Wij hopen dat u het magazine met veel plezier leest en dat wij u in de toekomst van dienst mogen zijn en blijven.

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact