0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

M. van der Spek GROEP in vogelvlucht

‘Wij bieden de juiste mix van prijs en kwaliteit’

Rien (M.) van der Spek is in 1978 met één medewerker begonnen met een hoveniersbedrijf aan de Zegwaartseweg in Zoetermeer. Inmiddels bestaat het bedrijf 40 jaar, heeft het ruim tachtig mensen in dienst en zit het bedrijf tien jaar op de huidige locatie aan de Hogeveenseweg in Benthuizen. Rien staat samen met zijn zoons Stefan en Robbert-Jan aan het hoofd van het bedrijf.

Op de vraag waarom het bedrijf ook tijdens de crisis is blijven groeien, kan Rien kort zijn: “Dat zegt alles over ons als werkgever, onze werknemers en onze opdrachtgevers. Door met veel respect met elkaar en voor elkaar te werken en de juiste mix van prijs en kwaliteit te bieden, zijn wij gekomen waar we nu staan.”

Breed dienstenpakket

Door de jaren heen is het dienstenpakket dat aan klanten wordt aangeboden steeds breder geworden. Begin jaren tachtig is Rien, naast particuliere klanten, ook de tuinen bij zorginstellingen gaan aanleggen en onderhouden en ging hij het groenonderhoud voor gemeente Benthuizen verzorgen. “Al snel kwamen daar de drie woningbouwverenigingen van Zoetermeer bij, welke nu De Goede Woning, Vidomes en Vestia heten.”

Alles in eigen beheer

Uitgangspunt is altijd geweest dat het werk zoveel mogelijk in eigen beheer wordt uitgevoerd. Dus door eigen mensen en met eigen materiaal en materieel. Dit vraagt om brede kennis bij de personeelsleden. Daarom wordt veel aandacht besteed aan opleiding en training. Het bedrijf kiest bewust voor langdurige relaties met zowel medewerkers, leveranciers als klanten. Dit blijkt uit langlopende dienstverbanden en klantrelaties van soms meer dan dertig jaar. Dit is een van de kernwaarden van het bedrijf. “Duurzame relaties onderhouden is veel belangrijker dan snel geld verdienen.”

Anno 2018 telt het bedrijf ongeveer zeventig mensen in de buitendienst en twaalf in de binnendienst. Grote plannen voor de toekomst zijn er niet. Rien blijft bescheiden: “Als we in dezelfde lijn zo door mogen gaan, is dat al heel mooi. Dan heeft iedereen een leuke baan waar ze een eerlijke boterham mee verdienen.”

Stel jouw vraag aan M. van der Spek GROEP

Soort aanvraag *
Aanhef *

Direct contact

M. van der Spek in Benthuizen

Je bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen je natuurlijk ook bezoeken op locatie.

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Voorzorgsmaatregelen corona

M. van der Spek GROEP hanteert voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Meer informatie

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact