0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

Vakantiebestemming in eigen tuin

Blijf jij dit jaar thuis tijdens de zomervakantie? Vier dan de vakantie in eigen tuin! Haal de vakantiesfeer in huis en ga volledig in de relaxstand met een paar kleine aanpassingen.

Een zomers gevoel met buitenlandse plantjes in pot

Zorg voor voldoende groen in je tuin. Op vakantie geniet je vaak veel van de natuur en de omgeving. Dus haal je die nu naar je eigen achtertuin. Zie het als de voorbereidende boodschappen die je doet voordat je op vakantie gaat; geen muggenspray en snorkels maar amerikaanse seringen en lavendel! Zorg dat er planten in de tuin staan die jou een zomergevoel geven, bijvoorbeeld de bougainville die onlosmakelijk is verbonden met de gebieden rondom de middellandse zee. Plaats de planten wel in een pot omdat het in de zomer niet de juiste tijd is om planten in de vaste grond te zetten. Vanaf september zet je de plantjes dan eventueel over van pot naar vaste grond!

Elk land heeft zijn eigen plant. Ga je voor Griekenland, Frankrijk, Bali of een mix tussen verschillende stijlen? Hou rekening met geuren, kleuren en vormen. Enkele planten die je veel tegenkomt op bekende vakantiebestemmingen zijn: bougainville, cistus (woestijnroos), ijsbloem, palm, bananenplant, vijg, olijf, rozemarijn, santolina, cyclaam, cactus/vetplant, oleander, Amerikaanse sering, bloemriet, Cyprus en de Spaanse margriet. Planten die je neerzet voor de heerlijke vakantiegeur zijn: lavendel, rozemarijn, jasmijn, citroenboompje, tijm, wisselbloem, laurierstruik, santolina met mooie lichte bladeren en de citroengeranium. Geef je muur of pergola een zomers tintje met: mandeville, jasmijn, passiebloem en de kiwi. Bladeren die de aandacht trekken: Palm, papaja, acanthus, agave, palmlelie, vingerplant en nieuwzeeland ’s gras.

Daarnaast staan planten met lange bladeren zoals varens ook erg goed in potten en manden. Heb je binnen een paar mooie planten of misschien wel cactussen in potten staan? Als het lekker weer is en het wordt ’s nachts niet te koud kun je deze prima naar buiten halen.

Optimaal genieten van het buitenleven en buiten eten

Op vakantie genieten we niet alleen van de rust, maar ook van lekker eten. Maar dit kan ook gewoon thuis! Geniet maximaal van het lekkere weer en eet gezellig buiten. Gebruik bijvoorbeeld de skottelbraai of de barbecue en bereid de lekkerste maaltijden. 

Eten in de tuin geeft een zomers gevoel. En met eetbare planten is het dubbel feest. Je plukt de aardbeien, frambozen en bosbessen zo uit de tuin in de zomermaanden. Maak er dus een eetbare tuin van. Kweek dit jaar nog snijbiet, sla en radijzen of haal planten zoals de aardbei, framboos, tomaat, peper, komkommer, meloen en pompoen zodat je dit jaar nog kunt genieten van heerlijke groenten en fruit uit eigen tuin. Veel groenten kweek je ook gewoon in een grote pot. Al voorbereiden voor volgend jaar? Plant in het najaar druiven, vijgen, bramen, moerbeien, kumquats en kaki’s voor heerlijke vruchten uit eigen tuin.

Tijd voor ontspanning

Waar word jij ontspannen van op vakantie? Misschien wel door de avondwandelingen in de natuur. Of het lezen van een boek op een plek waar je rust hebt en de sterren goed ziet. Ook dit realiseer je thuis: maak een wandeling met het gezin, s preek af dat de tv niet aangaat en maak een kampvuur inclusief marshmallows zodat je zoveel mogelijk buiten bent.

Ga op avontuur en ontdek

Vakanties hebben vaak ook een avontuurlijk element. Nu je thuis bent, kun je de dieren en insecten in de tuin eens goed bestuderen. Wedden dat je veel beestjes ziet die nooit eerder zijn opgevallen? Probeer ook wat meer dieren te lokken door bijv. water, vogelvoer, een insectenhotel, een egelhuisje, hoekjes met schaduwplanten voor kikkers, padden en salamander toe te voegen in de tuin. Let er ook op dat je genoeg planten in de tuin hebt staan die insecten aantrekken, de eerdergenoemde kruiden kunnen hier wat van! Op deze manier creëer je ook nog eens een ontdekkingstocht voor de kinderen. 

Maak van je tuin een tweede woonkamer

Heb jij een plekje in de tuin waar je echt lekker zit? Grote houten tuinstoelen staan heel mooi maar zitten niet altijd even lekker. Zorg ervoor dat je relaxte hoekjes en plekjes creëert waar je comfortabel staat, zit of ligt. Hierin is het belangrijk dat de plekjes ook een beetje beschut zijn en niet iedereen je ziet zitten. Fijne plekken zijn bijvoorbeeld een hangmat, loungebank, een grasveldje met een picknickkleed of een grote tuinpoef/zitzak. Het liefst onder een grote boom, volgroeide pergola of parasol.

Het buitenleven is hip en dus komen er ook steeds meer accessoires voor. Kleden zijn nu bijvoorbeeld helemaal hip en geven veel sfeer in de tuin. Hier zijn dan vaak ook bijpassende kussens voor de stoelen en loungebank voor verkrijgbaar. Met een paar rieten manden met planten erin zit je helemaal goed. En blauwe potten roepen nog eens een extra vakantiegevoel op.

Daarnaast is verlichting ook belangrijk. Met een paar kaarsen en olielampjes krijg je veel sfeer in de tuin. Zorg voor een mooi gedekte tafel met bijpassend servies en je kunt uren natafelen met vrienden en familie. 

Waterpret in de tuin

Een voordeel van veel campings: ze liggen aan een rivier of vlak bij het strand of hebben een groot zwembad op de camping zelf. Tijdens de warme zomers is het wel zo fijn om af en toen wat verkoeling op te zoeken. Een zwembad past niet altijd in de tuin en een plastic zwembad ontsiert snel. Gelukkig is daar ook een andere manier voor! Ga eens langs de kringloopwinkel en zoek grote teilen (gietijzer of plastic). Vul deze met water en maak zo meerdere kleine ‘zwembaden’. Vaak is het in de zomer al genoeg om alleen je voeten in het koude water te hebben. Kleine kinderen passen er waarschijnlijk wel in of spelen lekker met het water en hebben zo dus hun privé badje. Heb je een gietijzeren teil gescoord en is de vakantie weer voorbij? Maak er een mini vijver van of breng hem weer terug naar de kringloopwinkel; je maakt er vast iemand anders blij mee en het scheelt weer ruimte in de schuur.

Heb je geen ruimte voor een mini zwembad? Ga dan voor de gazonsproeier. De kinderen kunnen hier heerlijk mee spelen en qua waterverbruik en ruimte verbruikt de gazonsproeier minder dan een zwembad.

Is het dagen achter elkaar erg droog en warm buiten? Dan wordt er vaak een sproeiverbod ingesteld. Het is dan niet verantwoord om te sproeien of een zwembad te vullen. Houd hier dan ook rekening mee.

Stel jouw vraag aan M. van der Spek GROEP

Soort aanvraag *
Aanhef *

Direct contact

M. van der Spek in Benthuizen

Je bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen je natuurlijk ook bezoeken op locatie.

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Tot en met 9 februari gesloten voor particuliere klanten

• Het kantoor en de showtuin zijn gesloten voor particulieren t/m 9 februari 2021.
• Je kan als particulier niet langskomen om bijv. tegels uit te zoeken of producten te kopen.
• Weet je precies wat je nodig hebt? Geef je bestelling telefonisch door of kijk in de Boomstijl webshop.
• Producten kunnen opgehaald of verzonden worden.

Wij zijn open voor onze zakelijke klanten

• Wij zijn open voor onze zakelijke klanten zoals andere hoveniers en aannemers.
• De grondbank blijft open. Groenafval kan worden gebracht en grond kan worden opgehaald.
• Probeer zo veel mogelijk zelf in te laden om contactmomenten te voorkomen.

Bestel direct

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact