0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

Uitzonderlijke boomverplaatsing in Zoetermeer

Bomenbeheer gemeente

In de gemeente Zoetermeer heeft M. van der Spek GROENPROJECTEN een bijzondere boomverplaatsing uitgevoerd.  Met behulp van drie mobiele kranen zijn een drietal Metasequoia’s verplaatst naar 300 meter verderop om plaats te maken voor een rozentuin. Tevens zijn er 18 nieuwe bomen geplaatst.

René Hijboer over de verplaatsing: "Verplanten van zulke grote bomen is duurder, maar het is zonde om ze te kappen. Het duurt minimaal zo’n vijftien jaar tot jonge bomen zo groot zijn. Nu heb je meteen grote blikvangers."

Wat maakt de verplaatsing zo uitzonderlijk?

Omdat de bomen erg zwaar waren was het noodzakelijk om drie mobiele kranen te gebruiken. Het verplaatsen van zulke grote bomen gebeurt zelden. Dit omdat het vrij duur is en de overlevingskans van de bomen klein is. Om de herstart van de bomen te bevorderen hebben wij ze speciale boomgrond met voeding gegeven en zorgen we ervoor dat ze extra water krijgen. Wij houden ze nauwlettend in de gaten en gaan uit van een goede afloop.

Uitvoeringsperiode: januari 2020

Referentie M. van der Spek GROENPROJECTEN

  • Locatie: Rokkeveen, Zoetermeer
  • Opdrachtgever: Gemeente Zoetermeer
  • Omschrijving: Boomverplaatsing
  • Werkzaamheden: Verplaatsing door middel van kranen, planten van nieuwe bomen, geven van speciale voeding en geven van extra water. 

Stel jouw vraag aan M. van der Spek GROEP

Soort aanvraag *
Aanhef *

Direct contact

M. van der Spek in Benthuizen

Je bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen je natuurlijk ook bezoeken op locatie.

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Voorzorgsmaatregelen corona

M. van der Spek GROEP hanteert voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Meer informatie

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact