0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

Patio en verticale tuinen Bibliotheek Aarplein Alphen aan den Rijn

Groenproject

In Alphen wordt een nieuwe bibliotheek gebouwd. In de naastgelegen parkeergarage plaatsen wij opvallend groen aan de buitenzijde en binnenzijde van de garage. Zo realiseerden we langs de gevel verticale tuinen. In de parkeergarage zelf is een patiotuin met onder andere bomen, solitaire heesters en diverse vaste planten aangelegd. Binnen de betonnen muren ligt nu een prachtig stukje groen!

Verticale tuin

Voor de verticale tuin is er eerst een drainfilter aangebracht. De gevelbakken zijn ter isolatie bekleed met EPS en gevuld met een speciaal samengesteld substraat. Daarna is het beplantingsassortiment, bestaande uit bodembedekkende planten en klimplanten geleverd en aangebracht. De planten in de bakken hangen na verloop van tijd over de rand waardoor ze nog meer opvallen. En de klimplanten geven de gevel straks nog meer groen! Voor dit alles is er ook een irrigatieslang aangebracht. 

Patiotuin

Voor de patiotuin zijn we gestart met het aanbrengen van wortelwerend folie, een drainagelaag en controleputten. Daarna gingen we aan de slag met de bodemopbouw met verschillende substraten: 30 cm drainerend bodem-substraat en 60 cm humusrijke teelaarde, zodat de beplanting straks goed groeit. Als laatste plantten we diverse bomen, solitaire heesters en vaste planten. De materialen brachten we met de kraan naar de patiotuin. Wanneer alles straks bloeit en groeit, is het één van Nederlands meest groene parkeergarages!

Uitvoeringsperiode: april - juni 2020

Fotogalerij

Referentie M. van der Spek GROENPROJECTEN

  • Locatie: Aarplein Alphen a/d Rijn 
  • Opdrachtgever: Greenwave Systems
  • Omschrijving: Aanleg patio, verticale tuinen en groene gevels.
  • Werkzaamheden: Aanbrengen wortelwerende folie, drainagelaag en controleputten, opbouw van de bodem met verschillende substraten, leveren en planten van beplanting, verzorgen van verticaal transport, aanbrengen van een drainfilter, EPS bekleding in de bakken, leveren en aanbrengen van speciaal samengesteld substraat, leveren en aanbrengen van beplantingsassortiment, aanbrengen irrigatieslang.

Stel jouw vraag aan M. van der Spek GROEP

Soort aanvraag *
Aanhef *

Direct contact

M. van der Spek in Benthuizen

Je bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen je natuurlijk ook bezoeken op locatie.

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Bestel jouw BOOM Stijl product in de webshop!

Ontdek onze BOOM Stijl collectie; handgemaakte producten van resthout. Bekijk de mooiste en meest unieke insectenhotels, meubels en meer!

Ontdek de collectie

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact