0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

Succesvolle bijdrage aan inzamelactie taxus

Taxussnoeisel inzamelen voor chemokuren

December 2017

M. van der Spek was één van de zeventig VHG-lidbedrijven die deze zomer hebben meegedaan aan de actie ‘Hoveniers snoeien voor leven’. Zij hebben hun taxussnoeisel aangeboden aan de organisaties ‘Taxus voor Hoop’ en de ‘Taxustaxi’. De deelnemende hoveniersbedrijven doneerden bovendien bijna 6.000 euro aan goede doelen op het gebied van kankerbestrijding. Landelijk werd dit jaar zo’n 500 ton taxussnoeisel ingezameld, goed voor bijna 4.000 chemokuren.

Het snoeisel van de Taxus Baccata bevat een belangrijke grondstof (baccatine) voor het maken van geneesmiddelen, waarmee tijdens chemotherapie kanker bestreden kan worden. Tijdens de inzamelactie, die liep van juni tot ongeveer september, konden tuinbezitters hun taxushaag laten snoeien door een VHG-hovenier, waaronder M. van der Spek. Deze heeft het snoeiafval vervolgens aangeboden bij ‘Taxus voor Hoop’ (voorheen ‘Vergroot de Hoop’) of de ‘Taxustaxi’.

De hoveniers ondersteunen met deze inzamelactie niet alleen een goed doel. Ze hebben door hun deelname ook op een bijzondere manier de meerwaarde van groen laten zien. VHG draagt de inzamelactie een warm hart toe en heeft de deelnemende leden geholpen met een draaiboek en diverse communicatiemiddelen. Zij konden deze in hun eigen regio inzetten om de inzameling van taxussnoeisel tot een succes te maken. De actie was gericht op particuliere tuineigenaren en op zakelijke opdrachtgevers.

Bron: VHG

Stel jouw vraag aan M. van der Spek GROEP

Soort aanvraag *
Aanhef *

Direct contact

M. van der Spek in Benthuizen

Je bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen je natuurlijk ook bezoeken op locatie.

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Voorzorgsmaatregelen corona

M. van der Spek GROEP hanteert voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Meer informatie

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact