M. van der Spek GROEP bestaat 40 jaar! Lees hier meer informatie
0172 - 58 30 50 Offerte Voorbeelden

Subsidie voor groene daken en gevels

Investeren in groen is aantrekkelijk

November 2017

Wateroverlast door hoosbuien is een groeiend probleem in het stedelijk gebied. Het is een van de gevolgen van de klimaatveranderingen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat wijken klimaatbestendiger worden. Het is voor ondernemers zelfs fiscaal voordelig om te investeren in milieuvriendelijke technieken zoals groene daken, gevelbegroeiing en regenwaterbuffering en particulieren hebben vaak recht op subsidie. M. van der Spek GROEP kan u daarbij van dienst zijn. Wij hebben de kennis en ervaring voor het realiseren van deze ‘groenblauwe’ toepassingen. En u houdt er een prachtig dak of gevel aan over om van te genieten.

MIA en Vamil

Voor dergelijke investeringen komen ondernemers in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door uzelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op. 

Levende tuin

U kunt in aanmerking komen voor MIA/Vamil als u investeert in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst staat. Voor een investering in 2017 geldt de Milieulijst 2017. Hier vindt u onder hoofdstuk 6.4 de verschillende bedrijfsmiddelen met betrekking tot groene daken, gevels en waterbuffering. Het gaat om investeringen waarmee de directe omgeving van uw pand beter is afgestemd op de weersinvloeden en aantrekkelijker is voor mens en dier. In feite gaat het om alle maatregelen die passen binnen het concept ‘De Levende Tuin’ met aandacht voor de vijf onderdelen: dieren, energie, voedsel, water en bodem.

Subsidie voor particulieren

Wie geen ondernemer is, maar wel wil investeren in onder andere groene daken, gevelbegroeiing en waterbuffering, kan hiervoor subsidie aanvragen. Dit is wel afhankelijk van in welk gebied u woont. Een aantal waterschappen geven subsidie voor het aanleggen van bijvoorbeeld groene daken of natuurlijke oevers. Kijk op de website van het desbetreffende waterschap waar u in woont voor de voorwaarden en meer informatie.

Wilt u ons inschakelen voor ontwerp en aanleg hiervan, dan helpen wij u graag bij het verkrijgen van subsidie. Neem contact met ons op via het getoonde formulier of bel direct: 0172 - 58 30 50.

Direct contact

U bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen u natuurlijk ook bezoeken op locatie. 

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Stel uw vraag aan M. van der Spek GROEP

Aanhef *

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact