0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

“Wij zijn hoveniers in hart en nieren”

Rolf en Ruben vormen een gouden team in het onderhoud

Rolf Pomstra en Ruben Schilperoort vormen al 20 jaar een team en doen voornamelijk het tuinonderhoud bij particulieren. Ze staan bekend om hun precisie en zorgvuldigheid en zijn volledig op elkaar afgestemd. Rolf en Ruben zijn een graag gezien team in de tuinen van de particulieren.

Sinds 2013 werken ze bij M. van der Spek. Daarvoor hebben ze samen bij een ander hoveniersbedrijf in Zoetermeer gewerkt. Toen die echter failliet ging, moesten ze op zoek naar iets anders. 

Brief

Onafhankelijk van elkaar hebben ze een brief gestuurd naar Van der Spek. Hendrik-Jan Konijn, verantwoordelijk voor personeelszaken, weet nog hoe dat ging: “Ondanks dat we in eerste instantie geen mogelijkheden zagen voor hen, wisten we na een belletje met hun voormalige werkgever dat we deze twee mannen als team een kans moesten bieden.” Met frisse moed zijn ze toen met flyers langs hun oude klanten gegaan. “We waren er een half jaar tussenuit geweest. Dan hebben de mensen toch al iets anders gevonden, maar we hebben nog wel enkele klanten hieraan overgehouden.” Inmiddels is hun klantenbestand uitgegroeid naar ruim 30 adressen waar zij het onderhoud van de  tuin op zich nemen. Persoonlijk contact met de klanten staat voorop. Rolf: “Zeker bij nieuwe adressen, willen we de mensen eerst persoonlijk spreken. Geen mailtje of appje, maar een echt gesprek. Dan weten we precies wat de klant van  ons verwacht en wat er moet gebeuren. Dan krijgt hij of zij ook het vertrouwen in ons en denken ze  al snel: ‘dat komt wel goed’.” “Zo ontstaan er ook geen misverstanden”, vult Ruben aan.

“Wij zijn er voor de klant en we gaan pas weg als die tevreden is”

Perfectie

Ze willen zichzelf geen hoveniers van de oude stempel noemen, maar benadrukken wel dat zij werken zoals het vak vroeger geleerd werd: heel consequent en met oog voor detail. “Wij zijn hoveniers in hart en nieren”, aldus Rolf. “Vroeger ging je in de leer bij een klein bedrijf. Je leerde zo het fijne werk en alles keurig afwerken. Dat mis ik nog weleens bij de jongere generatie die gelijk bij een groot bedrijf aan de gang gaan.” Ruben is het daar mee eens: “Ik mocht als leerling pas stoppen als ieder onkruidje weg was en al het losse blad was opgeruimd.” Deze perfectie en zorgvuldigheid nemen ze tot vandaag de dag mee in hun werk als onderhoudsteam van particuliere tuinen. En dat wordt gewaardeerd door de klanten. “Netjes werken en de tuin verzorgd achterlaten, dat is ons motto.”

Kracht

Ze doen ook een stapje extra voor de klant als daarom wordt gevraagd. Rolf: “Wij zijn er voor de klant en we gaan pas weg als die tevreden is. Ook al betekent dat we dan iets doen wat niet op onze lijst staat.” Juist die flexibiliteit en vrijheid die zij bieden, ervaren ze ook bij M. van der Spek. Ruben: “We hebben hier de vrijheid om te doen waar we goed in zijn.” Rolf: “Er is hier ook geen betutteling, we overleggen met Peter, maar hij loopt ons niet na.” Hij wil daaraan toevoegen dat er ook voldoende materiaal aanwezig is om een klus goed uit te voeren. “We hebben alles in huis. Ook als er grof werk moet gebeuren in de tuin, kan dat snel en met eigen mensen gedaan worden. In de flexibiliteit ligt de kracht van Van der Spek.”

Persoonlijk contact met de klanten staat voorop bij Rolf en Ruben

Bestel hier jouw Jubileummagazine 40 jaar M. van der Spek

Aanhef *

Magazine

Ter gelegenheid van ons jubileum willen wij met dit magazine jou kennis laten maken met ons bedrijf, onze medewerkers en onze klanten. Je krijgt een kijkje in de keuken van M. van der Spek. Wij hopen dat je het magazine met veel plezier leest en dat wij je in de toekomst van dienst mogen zijn en blijven.

Voorzorgsmaatregelen corona

M. van der Spek GROEP hanteert voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Meer informatie

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact