M. van der Spek GROEP bestaat 40 jaar! Lees hier meer informatie
0172 - 58 30 50 Offerte Voorbeelden

Onze hoveniers zitten ook in de winter niet stil

Winterwerk

Geschreven door: Rien van der Spek, december 2017

Wij zitten als hoveniers in de winter niet stil. Zo zijn onze boomverzorgers juist nu druk met bomen snoeien. Het op tijd snoeien of laten snoeien van bomen is zeer belangrijk. Wie eigenaar van een boom is, is hier ook verantwoordelijk voor en nalatigheid van de verzorging kan hem of haar duur komen te staan als er schade ontstaat.

Tuinen opknappen of opnieuw aanleggen

Naast de boomverzorging gaat ook het tuinen aanleggen het hele jaar door. Mocht u plannen hebben om uw tuin op te knappen of opnieuw aan te laten leggen, wacht dan niet tot het voorjaar, maar neem nu contact met ons op. Dan maken wij samen met u de plannen en voorbereidingen, zodat u in het voorjaar en zomer kunt genieten in en van uw tuin.

Levende tuin

En als u toch plannen maakt, dan adviseren wij om eens te kijken naar een ‘De Levende Tuin’. Dit concept is ontwikkeld door de VHG, onze brancheorganisatie. In een levende tuin kunt u de natuur zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Rondom uw eigen huis wordt het fijner en gezonder voor uzelf, kinderen en dieren. De levende tuin omvat vijf pijlers: goed voor de bodem, goed voor dieren, bespaart energie door verkoeling, eten uit eigen tuin en waterberging. In ons land is steeds minder ruimte voor vogels, vlinders en insecten. Veel bijen-, vlinder- en libellensoorten worden bedreigd met uitsterven. Een beetje groen in elke tuin is genoeg om ze te redden. Met dit concept draagt u bij aan de milieudoelstellingen.

Fiscaal aantrekkelijk

Het vergroenen van uw directe omgeving is voor bedrijven ook nog eens fiscaal aantrekkelijk. Investeringen in De Levende Tuin, die aantoonbaar bijdragen aan de versterking van de biodiversiteit, komen sinds twee jaar in aanmerking voor investeringsaftrek. Lees er hier meer over De Levende Tuin.

Meer groen draagt bij aan de gezondheid

Het is wetenschappelijk bewezen dat meer groen in de directe omgeving bijdraagt aan de gezondheid. Patiënten herstellen sneller in een groene omgeving, inwoners van groene buurten doen minder vaak een beroep op zorgfaciliteiten, werknemers van bedrijven in een groene omgeving voelen zich prettiger. Ook nodigt een stadspark mensen uit tot recreatie en bewegen, wat weer een positieve invloed heeft op de gezondheid. Bomen, heesters, maar ook planten en mossen helpen het schadelijke fijnstof uit de lucht te filteren. Een boom van twintig jaar verwijdert jaarlijks gemiddeld honderd gram fijnstof uit de lucht. Dat staat gelijk aan de uitstoot van een personenauto over 1.800 kilometer.

Geïnspireerd door dit verhaal om zelf aan de slag te gaan met de levende tuin? Schakel dan onze hulp in om dit te realiseren. Wij kunnen adviseren, aanleggen en onderhouden.

Direct contact

U bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen u natuurlijk ook bezoeken op locatie. 

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Stel uw vraag aan M. van der Spek GROEP

Aanhef *

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact