0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

Nieuwe bestrijdingsmethode Japanse duizendknoop: 'De RootWave Pro'

Geen maaien, afgraven, afdrekken en glyfosaat behandelingen meer

De Japanse duizendknoop is een uitheemse plantensoort die een groot negatief effect heeft op zowel de biodiversiteit als de natuurlijkheid in ons land. De plant komt vooral voor in bermen, dijken, beekoevers, plantsoenen en op plaatsen waar puin is gestort. De Japanse duizendknoop is een echte woekeraar, hij veroorzaakt schade aan ondergrondse kabels, rioolbuizen en funderingen. Bovendien laat hij nauwelijks ruimte over voor andere planten. Voorheen bestreden wij de Japanse duizendknoop met: maaien, afgraven, afdekken en glyfosaat behandelingen. Helaas hebben deze methodes weinig effect of teveel negatieve gevolgen op bodemstructuur en bodemleven, daarom hebben wij de RootWave Pro aangeschaft.

De RootWave Pro

De Rootwave Pro is een elektrische onkruidbestrijder voor selectieve bestrijding van onkruid tot in de wortel. Uit het apparaat komen twee dikke stroomkabels, één is verbonden aan een aardpen die je in de grond steekt. Aan het eind van de andere kabel zit een lans. Zodra je met de punt van de lans een wortel raakt én tegelijkertijd op twee knoppen drukt, sluit je een stroomkring met de aardpen. Vervolgens krijgt het onkruid een vermogen van circa 7.500 Watt voor zijn kiezen waardoor het als het ware van binnenuit wordt doodgekookt. De RootWave genereert alleen warmte in de plantencellen, daardoor gaat er geen energie verloren en is er geen risico op nevenschade aan het aanwezige bodemleven en de bodemstructuur.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het bestrijden van de Japanse Duizendknoop, neem gerust contact met ons op via het getoonde reactieformulier onderaan deze pagina of door direct te bellen naar 0172-583050.

Stel uw vraag aan M. van der Spek GROEP

Soort aanvraag *
Aanhef *

Direct contact

M. van der Spek in Benthuizen

U bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen u natuurlijk ook bezoeken op locatie.

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact