0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

“Wij blijven innoveren in de groenvoorziening”

Sander Huisman is projectleider groenvoorziening

M. van der Spek Groenvoorziening heeft de capaciteit in materieel en mensen om zowel grote en kleine projecten aan te nemen en uit te voeren. Het bedrijf verzorgt het onderhoud van zowel kleine kantoortuinen als grote bedrijventerreinen. Met een passend onderhoudscontract wordt gezorgd dat de tuin en het terrein er, volgens de gemaakte afspraken, keurig netjes bij liggen. Dit is immers het visitekaartje van een bedrijf. “Wij willen mensen verbinden met de natuur en met het groen om hen heen”, is het motto.

M. van der Spek is ervaren en deskundig met frequentie-, beeld- en OMOP-bestekken. Maar ook voor kleinschalige projecten en terreinonderhoud biedt het bedrijf een passende oplossing. Sander Huisman is projectleider van de groenvoorziening binnen M. van der Spek. “Ik begeleid projecten  van a tot z. Wij doen trouwens niet alleen het onderhoud, maar ook de aanleg van bedrijventerreinen.” Dat gaat verder dan alleen de planten en bomen. “Wij verzorgen alles in de buitenruimte. Ook de riolering, het straatwerk en het hekwerk bijvoorbeeld.” Bedrijven en organisaties worden echt ontzorgd. “In feite zijn onze werkzaamheden hetzelfde als van de hoveniers. Het zijn tenslotte ook tuinen.” Het onderhoudswerk bestaat onder andere uit grasmaaien, onkruid verwijderen, snoeien, riool reinigen, zwerfvuil verwijderen en straatwerk herstellen. “Onze groenvoorzieners zorgen dat de tuin of het terrein er weer netjes  en verzorgd bij ligt.”

“Wij kunnen snel reageren  op calamiteiten”

Flexibel

De kracht van M. van der Spek Groenvoorziening is de flexibiliteit en betrouwbaarheid. “Wij kunnen snel reageren op calamiteiten.” M. van der Spek heeft ruim tachtig mensen in dienst en beschikt over een uitgebreid wagenpark en veel verschillend materiaal. “We kunnen vlot schakelen en op korte termijn problemen oplossen bij een klant, zonder dat dat ten koste gaat van andere projecten. Dat is een bepaalde instelling die hier heerst en het heeft ook te maken met de flexibiliteit van onze medewerkers.”
Sander stuurt twee aanlegteams en circa zes onder houdsteams aan. “De samenstelling wisselt nog wel eens omdat onze mensen ook werken op verschillende projecten. Dat is ook weer die flexibiliteit.” Net als bij de particuliere klanten worden klanten gekoppeld aan groenvoorzieners  die bij hen passen. 

“Groen, riolering, straatwerk, hekwerk; wij kunnen dat allemaal”

Onkruidbestrijding

Wat momenteel speelt is de wijze van onkruidbestrijding en toenemende behoefte aan waterberging. Sinds maart 2016 is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen tegen onkruid op verhardingen verboden. Sinds november 2017 mag het ook niet meer op niet-verharde oppervlakten. “Wij gebruikten al alternatieve manieren om onkruid te bestrijden. Zo werken wij met onkruidbranders en borstels.”

Tevens is waterberging een steeds groter wordend onderwerp. Door de klimaatverandering regent het vaker en harder. “Dat speelt een rol in onze groenvoorziening en –onderhoud, want dat water moet wel weg kunnen. Hier ligt ook een kans met betrekking tot duurzaamheid, want hoe meer groen, hoe beter de wateropvang is. Wij werken ook met waterbergingssystemen die wij naar wens kunnen toepassen.” Naast dat M. van der Spek blijft meebewegen met deze ontwikkelingen voorziet Sander ook een professionaliseringslag van het bedrijf. “Zo nemen tablets steeds meer de plaats in van papier. En door onze groei blijven wij ook professionaliseren: meer soorten materiaal en materieel en we passen nieuwe technieken toe.”

Bestel hier uw Jubileummagazine 40 jaar M. van der Spek

Aanhef *

Magazine

Ter gelegenheid van ons jubileum willen wij met dit magazine u kennis laten maken met ons bedrijf, onze medewerkers en onze klanten. U krijgt een kijkje in de keuken van M. van der Spek. Wij hopen dat u het magazine met veel plezier leest en dat wij u in de toekomst van dienst mogen zijn en blijven.

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact