0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

“Het compleet verzorgen van dit soort grotere projecten ligt ons goed”

Robbert-Jan van der Spek is projectleider groenprojecten

Onder de vlag M. van der Spek Groenprojecten worden grootse projecten aangepakt. Complete parken worden aangelegd, daken van tuinen voorzien en begraafplaatsen ingericht. “Eigenlijk  al het werk wat niet onder het fijne hovenierswerk valt, doen wij met Groenprojecten”, legt Robbert-Jan van der Spek uit. Hij is projectleider van deze tak van sport binnen het bedrijf.

Hoewel de naam doet vermoeden dat groenprojecten alleen met het groene werk te maken heeft, komt er veel meer bij kijken. “Alles wat gedaan wordt in de buitenruimte, doen wij: grondverzet, riolering, beplanting, bestrating, vijvers, daktuinen. Alleen bouwen doen we niet.” Projectontwikkelaars, landschapsarchitecten, bedrijven en gemeentes weten M. van der Spek steeds vaker te vinden voor dit soort specifieke  en bijzondere opdrachten.

Ontzorgen

Momenteel is M. van der Spek in samenwerking met Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten bezig met het nieuwe terrein van de Triodosbank in Zeist. “Wij maken de bouwput helemaal klaar voor de aannemer die de bank bouwt. We doen de riolering en we richten het hele natuurgebied eromheen in.” En de klant heeft voor al deze werkzaamheden één aanspreekpunt. “Wij zorgen dat onze voorman die ter plaatse aan het werk is precies weet wat er moet gebeuren en hoe het moet gebeuren. Hij is direct bereikbaar voor de klant. Als bijvoorbeeld de architect komt kijken, kan hij direct met onze collega overleggen. Daarvoor hoeft hij niet eerst ons te bellen.” Dit werkt heel prettig voor beide partijen.

Flexibel

“We kunnen snel schakelen en flexibel inspelen op de actuele ontwikkelingen. Als we tijdelijk niet in de bouwput verder kunnen, richten we ons op bijvoorbeeld het grondwerk in het natuurgebied. Zo werken wij het meest efficiënt en wij ontzorgen de klant.” M. van der Spek probeert altijd de juiste mensen aan de projecten te koppelen.

“We hebben een goede club mensen lopen en hebben de juiste kennis  en kunde in huis”

Dat dit aanspreekt bij opdrachtgevers, blijkt wel uit het project voor de DUWO, een studentenhuisvester in Delft. “We zijn hier begonnen met één opdracht: een stukje riolering en een parkeerterrein aanleggen. Dat is zo goed bevallen, dat we inmiddels twee jaar en zeven opdrachten verder zijn.” Onlangs heeft Robbert-Jan een project op een begraafplaats in Zoetermeer afgerond. “We hebben een saai stuk grasveld omgevormd tot een prachtige urnentuin. Onderdeel van het ontwerp was het gebruik van flagstones. Het werken met deze stenen vraagt een bijzondere aanpak. De architect was een beetje ongerust of wij dat konden. Hij kwam langs, heeft meegekeken en zag dat het helemaal in orde kwam.”

Allround

Een hoveniersbedrijf die zulke grote projecten van a tot z uitvoert, komt niet veel voor. “We hebben de mensen en het materiaal. Blijkbaar zijn er weinig bedrijven in de markt die dit soort allround projecten zelf helemaal uitvoeren. De meeste bedrijven werken met ingehuurd materieel en mensen of met onderaannemers. Wij kunnen nagenoeg alles in eigen beheer.” De uitvoer van grotere groenprojecten zijn 10 jaar geleden in een versnelling gekomen na de aanleg van het buitenterrein van de British School. “We kwamen erachter dat dit soort werk ons ook goed ligt en hebben dit doorontwikkeld. Doordat  we hebben laten zien dat we dit kunnen, worden  we ook meer benaderd.”

Complexiteit

Robbert-Jan merkt dat er een stijgende lijn in de complexiteit van de projecten zit. In de huidige maatschappij wordt steeds meer aandacht besteed aan de inrichting van de buitenruimte. Mensen zien het belang van veel groen steeds meer in, door onder andere het veranderende klimaat. Zij stellen ook hogere eisen aan de buitenruimte. Hierin zit een mooie uitdaging, vindt hij. “Wij willen dit graag doorzetten en hierin investeren.”

Bestel hier uw Jubileummagazine 40 jaar M. van der Spek

Aanhef *

Magazine

Ter gelegenheid van ons jubileum willen wij met dit magazine u kennis laten maken met ons bedrijf, onze medewerkers en onze klanten. U krijgt een kijkje in de keuken van M. van der Spek. Wij hopen dat u het magazine met veel plezier leest en dat wij u in de toekomst van dienst mogen zijn en blijven.

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact