0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

“Ik heb altijd fijne tuinmannen in de tuin”

M. van der Spek onderhoudt al tientallen jaren de tuin van mevrouw Van Waay

Mevrouw (Rook) van Waay is in 1982 komen  wonen aan de Nassaulaan in Zoetermeer. Zij heeft  de zijtuin, schutting en terras aan laten leggen door  M. van der Spek. “Van der Spek was toen nog een jong bedrijf en ik gunde zo’n bedrijf deze opdracht.” Inmiddels doet M. van der Spek al tien tallen jaren het onderhoud van de tuin. “Heerlijk als je thuis komt en de tuin ligt er mooi en verzorgd bij.”

Hans Kok, die destijds nog bij Van der Spek werkte, heeft de tuin aan de zijkant van het huis aangelegd. Ook het terras in de achtertuin en de schutting is door Van der Spek aangelegd. Na de aanleg van de tuin ruim 35 jaar geleden heeft haar broer de eerste jaren het tuinonderhoud gedaan, maar op een gegeven moment had hij hier vanwege zijn baan geen tijd meer voor. Van der Spek is in die jaren nog langs geweest om een extra schutting neer te zetten. “Er stonden in de zijtuin planten die aangetast waren door perenvuur.” Dat is een plantenziekte veroorzaakt door een bacterie. Alle aangetaste planten moesten er op last van de gemeente uit.  “Ik heb toen op die lege plek een extra schutting laten zetten. Daar kwam later een deur in die op slot kan en een sleutel daarvan is tot op de dag van vandaag bij Van der Spek gebleven.”

Onderhoudscontract

Nadat haar broer met het onderhouden van de  tuin stopte, kwam ze weer terecht bij Van der Spek. “Rien is getrouwd met een Zoetermeerse uit een familie die ik ken. We hebben ook dezelfde kerkelijke achtergrond en ze hadden toen nog een jong en klein bedrijf. Het voelde gewoon goed  om hen te vragen de tuin te gaan onderhouden.” Ze heeft van begin af aan een onderhoudscontract waarin staat vastgelegd wat er allemaal jaarlijks dient te gebeuren. Zo komt de vaste tuinman  Hennie Captein 30 keer langs om gras te maaien  en de borders te verzorgen. Eenmaal per jaar krijgt de tuin een voor- en een najaarsbeurt, wordt de tuin bemest en wordt er gesnoeid. Ook wordt regelmatig het onkruid van de verharding weggehaald. “Hennie neemt ook nieuwe plantjes mee als dat nodig is. Maar Van der Spek is geen tuincentrum, dus ik zoek ook zelf graag wat uit bij een tuincentrum en Hennie plant ze dan voor me.” Alle onder houdscontracten worden op maat gemaakt en afgestemd met de klant.

Ideale tuinman

Van Waay heeft altijd een kleding- en lingeriewinkel in de Dorpstraat gehad. “Ik kon niet altijd thuis zijn als de tuinman kwam. Het is fijn om dat vertrouwen te hebben en thuis te komen en de tuin is gedaan.” Dat vertrouwen is volgens haar nooit beschaamd. Hoewel ze nu met pensioen is, komt het nog wel voor is ze niet altijd thuis als Hennie langskomt. “Ik zet dan koffie voor hem klaar en hij heeft  de sleutel van het hek.” Van Waay hecht waarde aan een keurig verzorgd huis en dito tuin. Ze is dan ook heel blij met haar vaste tuinman die inmiddels meer dan tien jaar regelmatig langskomt.“Hij is de ideale tuinman, maar ik heb in de loop der jaren altijd fijne mensen van Van der Spek hier in de tuin gehad. Het was altijd vertrouwd. Nog steeds.” 

Keurig

Trots laat ze haar begonia’s en hortensia’s zien. Ondanks de droogte staat alles er keurig bij. Wel stoort ze zich een beetje aan de zaden van de bomen die nu in de tuin liggen. Ze is op leeftijd en kan steeds minder klusjes in de tuin zelf doen. “Ik zou het graag oprapen, maar dat gaat niet meer. Dus probeer ik mij er gewoon zo min mogelijk aan te storen. Het is niet anders en het hoort tenslotte ook bij de natuur. Ik ben ook dankbaar wat ik allemaal nog wel zelf kan doen. Als Hennie weer is geweest, ziet het er weer netjes uit.” Ze hoopt met extra hulp in huis en de hulp van Van der Spek in de tuin nog zo lang mogelijk te kunnen genieten van haar plekje aan de Nassaulaan. 

Wie zo lang mogelijk zelfstandig wil wonen en tevens wil blijven genieten van een mooie en goed onderhouden tuin, hoeft daarvoor niet te verhuizen. Zoals er hulp in huis mogelijk is, kan M. van der Spek alle zorgen rondom de tuin uit handen nemen. Ook kunnen wij een tuin levensloopbestendig maken met het oog op de toekomst door bijvoor beeld het plaatsen van hogere borders en onderhoudsvriendelijke planten.  
Liever geen concessies doen en vraagt uw tuin toch meer onderhoud dan u zelf kunt uitvoeren, dan kan het onderhoud ook aan ons uitbesteed worden.  Van een onderhoudscontract voor een vast bedrag  per jaar tot incidenteel tuinonderhoud op afroep.  Zo kunnen we ook alleen het gazon maaien of de tuin zomer- en/of winterklaar maken. Bij ons is alles mogelijk en bespreekbaar.

Magazine

Ter gelegenheid van ons jubileum willen wij met dit magazine u kennis laten maken met ons bedrijf, onze medewerkers en onze klanten. U krijgt een kijkje in de keuken van M. van der Spek. Wij hopen dat u het magazine met veel plezier leest en dat wij u in de toekomst van dienst mogen zijn en blijven.

Bestel hier uw Jubileummagazine 40 jaar M. van der Spek

Aanhef *

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact