0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

“We ervaren dagelijks het gemak van een eigen grondbank”

M. van der Spek BRL 9335-1 gecertificeerde grondbank

Wie grond nodig heeft, of juist wil afvoeren, kan bij M. van der Spek terecht. Als BRL 9335-1 gecertificeerde grondbank is het bedrijf gemachtigd om volgens de wettelijke regels grond in te nemen, te verkopen en te vervoeren. Het gaat dan vooral om kleine tot middelgrote partijen grond. Het terrein beschikt over ruim 10.000 vierkante meter opslag van grond en compost. Er is tevens een weegbrug aanwezig om inkomende en uitgaande grond te wegen.

Robbert-Jan van der Spek legt uit waarom het hoveniersbedrijf een eigen grondbank is gaan beheren. “In eerste instantie hebben we dit voor onszelf geregeld. Vaak komen, bij diverse van onze projecten kleine partijen grond vrij, die niet op de locatie van herkomst kunnen worden hergebruikt. De grond, zonder partijkeuring, kan niet rechtstreeks elders worden hergebruikt en dient naar een depot voor tijdelijke opslag te worden afgevoerd. 

“De grondbank blijkt ook interessant voor andere hoveniers en bedrijven uit de regio”

Om transportbewegingen zoveel mogelijk te beperken en flexibel te blijven in de planning van de werkzaamheden zijn we dit zelf gaan doen. Al snel bleek dit ook interessant voor andere hoveniers en bedrijven uit de regio. “Zij kunnen namelijk een bezoek aan ons combineren met het brengen of halen van grond, zand of compost, maar ook tegels, grind, split, hout en meer.” Van der Spek heeft namelijk verschillende tuinproducten op voorraad.

Tijdrovend

Zelf een gecertificeerde grondbank beheren is een tijdrovende klus. Er komt veel administratie bij kijken. “Toch ervaren we dagelijks het gemak van een eigen grondbank. Bij ons werk in het grondverzet komen vaak partijen grond vrij. Dat kunnen wij hier weer opslaan en gebruiken bij andere projecten.”

Iedereen

Iedereen, zowel particulier, bedrijven als gemeenten, kan grond bij M. van der Spek afvoeren of partijen grond aankopen. Nadat er overeenstemming is over onder andere de prijs verzorgt het bedrijf de administratie en kan men de grond storten. Het is ook mogelijk om de grond te laten halen of brengen door één van de transportmiddelen van M. van der Spek. 

Compostering

In één adem met de grondbank wordt ook de compostering genoemd. Bij hovenierswerk komt veel groenafval vrij: snoeiafval, takken, plantmateriaal, oude grasmatten en dergelijke. Ook hoveniersbedrijven uit de regio storten hun groenafval bij M. van der Spek. “We beluchten en shredderen de composthoop regelmatig. Uiteindelijk komen hier diverse bruikbare stromen uit vrij, zoals teelaarde wat weer hergebruikt wordt op projecten. 

Over het certificaat

Het certificaat BRL 9335-1 beschrijft de werkwijze bij het samenvoegen, beheer van partijen grond en grondstromen, alsmede de kwalificatie van (gereinigde) partijen en/of grondstromen grond en baggerspecie conform het Besluit bodemkwaliteit. De werkzaamheden zijn opgenomen in de Regeling bodemkwaliteit. Voor de uitvoering van de werkzaamheden is een erkenning van het ministerie Infrastructuur & Milieu vereist. De BRL 9335 omvat vier verschillende protocollen, waarvan 9335-1 inhoudt: milieu hygiënische keuring van individuele partijen grond.

Bestel hier jouw Jubileummagazine 40 jaar M. van der Spek

Aanhef *

Magazine

Ter gelegenheid van ons jubileum willen wij met dit magazine jou kennis laten maken met ons bedrijf, onze medewerkers en onze klanten. Je krijgt een kijkje in de keuken van M. van der Spek. Wij hopen dat je het magazine met veel plezier leest en dat wij je in de toekomst van dienst mogen zijn en blijven.

Voorzorgsmaatregelen corona

M. van der Spek GROEP hanteert voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Meer informatie

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact