0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

“M. van der Spek heeft een frisse en vakkundige mentaliteit”

Bert Griffioen van Griffioen Wassenaar vindt in M. van der Spek een plezierige en betrouwbare partner

Bert Griffioen staat aan het hoofd van vaste plantenkwekerij Griffioen Wassenaar. De kwekerij is specialist in het leveren van openbaar groen in Nederland en zelfs daarbuiten. “Vijftien jaar geleden zijn wij begonnen met het terugbrengen van vaste planten in de openbare ruimte. Hiervoor hebben wij het GreentoColour concept ontwikkeld.” M. van der Spek is sinds een jaar of 6 één van de onderaannemers  die het plantenconcept uitvoert en onderhoudt.

Het heeft Griffioen naar eigen zeggen veel overtuigingskracht gekost om gemeenten ervan te overtuigen dat het concept erg aantrekkelijk is. GreentoColour zorgt voor een snelle dichtgroei van vaste planten, brengt veel kleur en heeft lage beheerskosten. “Ambtenaren moesten alleen wel eerst hun nek durven uitsteken om met een nieuw product te starten. Na 7 jaar kwam het in een stroomversnelling en nu hebben we het concept over heel Nederland uitgerold.” De markt is nog steeds groeiende, merkt hij. “Met alle aandacht voor biodiversiteit, insecten, vlinders, bijen en vogels vandaag de dag, is er steeds meer belangstelling voor ons concept.” Er wordt gewerkt met een speciaal assortiment vaste planten die moeten voldoen aan 21 voorwaarden. Ruim 100 soorten zijn getest en bruikbaar bevonden.

Plezierig

Griffioen is de verkoper en begeleider van het project en levert de planten. De uitvoering en het onderhoud geeft Griffioen grotendeels uit handen aan onderaannemers. M. van der Spek is er daar één van.  “Via één van mijn werkvoorbereiders kwam ik op het spoor van M. van der Spek. Ik ben erheen gereden en heb met Rien kennisgemaakt. We hebben een paar zakelijke afspraken gemaakt en dat ging zo plezierig dat we met elkaar verder zijn gegaan.”

“M. van der Spek kruipt niet weg voor problemen, maar lost ze op"

Linksom of rechtsom

Griffioen kiest zijn partners bewust uit. “Wij zijn de hoofdaannemer van het project en ook onze naam en imago zijn ermee gemoeid. Het heeft jaren gekost om een sortering te maken van de meest betrouwbare bedrijven. M. van der Spek is hierbij dik op de zeef blijven liggen en heeft zich bewezen als betrouwbare partner.” Het hoveniersbedrijf houdt zich altijd aan de afspraken. “Natuurlijk kan het eens knarsen en kraken. Dat mag. Als een keer iets wordt uitgesteld, kan dat ook. Alleen Van der Spek kruipt niet weg voor problemen, maar lost ze op. Als iets tegenzit, dan zorgen ze er linksom of rechtsom voor dat het goed komt. Van der Spek is betrouwbaar, bereikbaar, open en transparant. Er zijn niet zoveel bedrijven in deze branche die er zo in staan.”

Wederkerigheid

De klanten van het GreentoColour concept zijn nagenoeg allemaal gemeenten. “Alleen bestaat er een wederkerigheid met de uitvoerende partijen. Soms zijn zij juist de opdrachtgever en introduceren ons bij hun eigen klanten. Dat werkt heel plezierig.”

Eigen stijl

Als boodschap voor de toekomst wil Griffioen het volgende meegeven aan M. van der Spek: “Blijf vooral jezelf en blijf het doen zoals jullie het doen. Houdt jullie eigen stijl. Van der Spek heeft een frisse en vakkundige mentaliteit. Wij hebben in elkaar een plezierige en betrouwbare partner gevonden.”

Over Griffioen Wassenaar

Griffioen Wassenaar is een plantenkwekerij die jaarlijks 5 miljoen planten levert. Er worden circa 700 soorten gekweekt. Zij bedienen twee markten: in Boskoop wordt op 6,5 hectare vaste planten voor de tuincentra gekweekt en in Wassenaar op 7 hectare voor het openbaar groen. De kwekerij staat onder leiding van de derde generatie: Bert Griffioen viert dit jaar zijn 95-jarig bestaan. Griffioen Wassenaar telt 18 medewerkers en werkt verder voornamelijk met ingeleende krachten. Meer informatie op www.griffioenwassenaar.nl.

Magazine

Ter gelegenheid van ons jubileum willen wij met dit magazine u kennis laten maken met ons bedrijf, onze medewerkers en onze klanten. U krijgt een kijkje in de keuken van M. van der Spek. Wij hopen dat u het magazine met veel plezier leest en dat wij u in de toekomst van dienst mogen zijn en blijven.

Bestel hier uw Jubileummagazine 40 jaar M. van der Spek

Aanhef *

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact