0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

Levende tuin is gezond voor mens en dier

Natuur zien, voelen, horen, ruiken en proeven

Februari 2018

In een ‘levende tuin’ kunt u de natuur zien, voelen, horen, ruiken en proeven. M. van der Spek GROEP is als VHG-lid één van de ambassadeurs van het concept De Levende Tuin.

Natuur, klimaat, economie & mens

We zijn er ons van bewust dat groen niet alleen een decoratieve functie heeft, maar belangrijk is voor onze gezondheid en kwaliteit van ons leefmilieu. Waarom trekken we deze functies dan niet door naar onze eigen tuin? Daarom is het concept De Levende tuin ontwikkeld door branchevereniging VHG. De Levende tuin richt zich op viel pijlers: natuur, klimaat, economie en mens.

Een nuttige maar ook een mooie tuin

Het vertrekpunt van ‘de levende tuin’ is dat alles wat de tuin kan bieden zorgt voor leven in de tuin. Bepaalde bloemen en planten zorgen voor vlinders en bijen. Het zuivere regenwater via het dak hoeft niet het riool in, maar kan gebruikt worden voor een waterelement. Groen zorgt voor verkoeling op een hete zomerdag. En wie wilt nou niet aardbeien uit eigen tuin? De Levende Tuin is een nuttige tuin, die bovendien ook nog mooi is.

Een tuin tot leven brengen kan eenvoudig

Een steen weghalen voor iets groens maakt al verschil. Hier kan een heel ecosysteem opgang komen. Wij hebben de kennis en inspiratie om u daarbij verder te helpen.

Maak een afspraak

Feiten van de ‘levende tuin’

Naast een achtertuin valt De Levende Tuin ook toe te passen in openbare ruimtes, bedrijfsterreinen, schoolpleinen of gemeenschappelijke tuinen bij een zorginstelling of wooncomplex. Onderzoek van de effecten van groen op de gezondheid en welzijn wijst uit:

  • De kans dat bewoners zich gezond voelen in groene gebieden is 1,5 keer groter
  • 25% minder depressies
  • 15% minder nekklachten
  • 15% minder migraine of ernstige hoofdpijn
  • 23% minder astma
  • Een boom van 50 centimeter dik compenseert 7.500 jaarlijkse autokilometers

Direct contact

U bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen u natuurlijk ook bezoeken op locatie. 

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Stel uw vraag aan M. van der Spek GROEP

Aanhef *

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact