0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

Japanse duizendknoop bestrijden

De plant uit Oost-Aziƫ die zich razendsnel door Nederland verspreidt

De Japanse duizendknoop verspreidt zich al enkele jaren razendsnel in Nederland. De plant komt oorspronkelijk uit Oost-Azië en is door de internationale unie voor natuurbescherming (IUCN) vermeld als een van de honderd meest invasieve soorten ter wereld. Hij wordt inmiddels veelvuldig waargenomen in wegbermen, langs slootkanten, in plantsoenen en in particuliere tuinen. M. van der Spek heeft ervaring met het gebruik van meerdere bestrijdingsmethoden: maaien, afgraven, afdekken en met glyfosaat behandelen.

In een woonwijk in Koudekerk aan den Rijn groeide de Japanse Duizendknoop op een stuk gemeentegrond. We hebben vorig jaar de planten verwijderd, alles afgegraven tot grondwaterpeil, daar bovenop een speciaal ontwikkeld polypropyleen doek gelegd. Zo wordt voorkomen dat wortels achter zouden blijven in de bestaande beschoeiing. Aan de waterkant nieuwe beschoeiing gemaakt. Een jaar later zijn er geen nieuwe planten op deze plek gegroeid, behalve op een aantal stukjes buiten het toenmalige werkgebied, onder de verharding.

Bestrijding is door de intensieve manier van handelen en de speciale afvoer (verwerking thermisch reinigen) van grond en plantmateriaal in relatie tot andere onkruidbestrijding relatief kostbaar. Bedrijven en gemeenten die ook hinder ondervinden van de Japanse Duizendknoop, kunnen bij ons informeren naar de mogelijkheden. Neem dan vooral contact met ons op: 0172-583050 of stuur een e-mail: info@mvdspek.nl.

Stel jouw vraag aan M. van der Spek GROEP

Soort aanvraag *
Aanhef *

Direct contact

M. van der Spek in Benthuizen

Je bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen je natuurlijk ook bezoeken op locatie.

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Voorzorgsmaatregelen corona

M. van der Spek GROEP hanteert voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Meer informatie

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact