0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

Tuinonderhoud tijdens je vakantie

M. van der Spek ontzorgt!

De vakantieperiode breekt weer aan. Dat betekent dat veel mensen voor een langere tijd weg zijn van huis. Heb jij al nagedacht over het onderhoud in de tuin tijdens je afwezigheid? Want wat is er fijner thuis te komen met een tuin die er piekfijn bij ligt? Je kunt zelf natuurlijk enkele voorzorgsmaatregelen nemen. Deze hebben we hieronder voor je opgeschreven. Maar lang niet alles valt vooraf te regelen. Denk aan gras maaien, snoeien en de planten regelmatig water geven. Wij nemen deze taak graag van je over tijdens jouw vakantie. Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen.

Plaats bloempotten in de schaduw

Een makkelijke en super praktische tip is om alle bloempotten in de schaduw te plaatsen. Zet ze allemaal bij elkaar. Kies voor een plek waar de zon niet de hele dag schijnt. En het liefst in de buurt van een kraan of tuinslang. Dit zorgt ervoor dat degene die tijdelijk jouw tuin verzorgt zo klaar is met de planten water geven. Heb je veel kamerplanten? Deze kunnen ook prima buiten staan tijdens de vakantieperiode. Zet ook deze plantjes in de schaduw. Koop geen nieuwe planten vlak voor de vakantie. Deze hebben meer water nodig en drogen dus sneller uit.

Gebruik boomschors tegen onkruid

Wanneer je terug komt van vakantie, is het wel zo fijn als de tuin er in z’n geheel nog netjes bij staat. Zorg daarom dat het onkruid minder kans krijgt om te groeien. Strooi een dikke laag boomschors op de plekken waar je het onkruid verwacht. Herhaal dit elk jaar, want boomschors is een natuurproduct wat op den duur verteert.

Berg tuinmeubilair en andere spullen op

Zorg dat tijdens je vakantie geen onnodige spullen in de tuin blijven staan. Deze kunnen alleen maar vies worden of slijten. Berg je tuinmeubilair dus zo goed mogelijk op, voor zover dat kan natuurlijk. Zo voorkom je beschadigingen bij slecht weer. En denk ook bijvoorbeeld aan het tuingereedschap. Wanneer het nat weer is, kunnen tuinmaterialen vochtig worden en roesten. Berg dus alles zo droog en veilig mogelijk op.

Maai je gazon niet te kort

Je zou denken dat het praktisch is om het gazon lekker kort te maaien voor vertrek; maar niets is minder waar. Als de zon op het gazon staat, krijgt het gras snel bruine plekken. Het gazon moet dus bij langere afwezigheid gemaaid worden door iemand anders.

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar!

Er is dus genoeg om bij te houden, maar ook genoeg wat je vooraf zelf alvast kunt regelen. Heb jij hulp nodig bij het onderhoud van de tuin, nu of tijdens je vakantie? Wij staan voor je klaar!

Stel jouw vraag aan M. van der Spek GROEP

Soort aanvraag *
Aanhef *

Direct contact

M. van der Spek in Benthuizen

Je bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen je natuurlijk ook bezoeken op locatie.

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Bestel jouw BOOM Stijl product in de webshop!

Ontdek onze BOOM Stijl collectie; handgemaakte producten van resthout. Bekijk de mooiste en meest unieke insectenhotels, meubels en meer!

Ontdek de collectie

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact