0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

Herinrichting Burgemeester Hoekstrapark

Terreininrichting

In het Burgemeester Hoekstrapark in Zoetermeer genieten de kinderen nu van een heerlijke speelgrond. Het bestaande grasveld hebben wij veranderd in een gezellige speeltuin. Het ontwerp is uitgevoerd in opdracht van Gemeente Zoetermeer door een ontwerpbureau. 

Van ontwerp tot uitvoering

Allereerst gingen we aan de slag met het ontwerp en begonnen we met het voorbereidend grondwerk. Dit bestond uit het uitgraven van de paden, plantvakken maken en de ondergronden van de speeltoestellen in orde maken. De grond die hiervoor werd opgegraven, hebben we elders in het park hergebruikt.

Tussen de voorbereidende werkzaamheden door plantten we alvast bloembollen. Dit is een typisch klusje voor het najaar, dus dat namen we gelijk mee. Hierdoor waren er in de lente vrolijke narcissen te zien in het park. De omringende haag snoeiden we terug naar 1 meter hoogte zodat het veld overzichtelijk is voor ouders en de omgeving.

Na de voorbereidende werkzaamheden legden we een fundering aan van betongranulaat voor de halfverharding en het pad van asfalt. Ook is er teelaarde aangebracht in de plantvakken. Als voorbereiding voor de speeltoestellen legden we een drainage aan om het regenwater wat in het zand komt direct af te voeren. De bankjes van hout en houten speelelementen maaken we allemaal met de hand, van robuust en duurzaam hout. De speeltoestellen en het overige meubilair zijn geplaatst door een fabrikant in opdracht van de Gemeente Zoetermeer. Rondom de speeltoestellen brachten we een laag valzand aan. Dit speciale zand zorgt ervoor dat het minder zeer doet wanneer kinderen vallen. Na deze werkzaamheden konden we verder met het aanbrengen van de halfverharding en het asfalt. Het project kleedden we daarna verder aan met de beplanting, bomen en nieuw gras. Een groenrijke omgeving vol speelplezier voor de kinderen in Rokkeveen!

Uitvoeringsperiode: najaar 2019 tot begin 2020

Fotogalerij

Referentie M. van der Spek GROENPROJECTEN

  • Locatie: Burgemeester Hoekstrapark, Zoetermeer
  • Opdrachtgever: Gemeente Zoetermeer
  • Omschrijving: Terreininrichting
  • Werkzaamheden: aanbrengen halfverharding, aanbrengen asfalt verharding, ontgraven van cunneten, aanbrengen drainage, aanbrengen valondergronden voor speeltoestellen bestaande uit valzand, het toepassen van bodemverbetering, aanbrengen van houten speelelementen aanbrengen van terreinmeubilair, inzaaien met gazonmengsel, inzaaien met een bloemenmengsel en het aanbrengen van diverse bomen, heesters en bloembollen.

Stel jouw vraag aan M. van der Spek GROEP

Soort aanvraag *
Aanhef *

Direct contact

M. van der Spek in Benthuizen

Je bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen je natuurlijk ook bezoeken op locatie.

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Voorzorgsmaatregelen corona

M. van der Spek GROEP hanteert voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Meer informatie

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact