0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

Help de natuur een handje en plaats een insectenhotel in uw tuin

Insectenhotels voor het tot stand houden van de ecologische kringloop

Insectenhotels of bijenhotels zijn een hype de afgelopen tijd, merken wij bij M. van der Spek. Dit komt mede door verontrustende berichtgeving over het dalende insectenaantal en de desastreuze gevolgen bij vermindering van het aantal bijen. Iedereen wil deze kleine, vlijtige beestjes een handje helpen. Daarom gaan de insectenhotels als warme broodjes over de toonbank, maar wie een beetje handig is, knutselt zelf iets in elkaar.

Materiaalkeuze belangrijk

Door de populariteit komen ook veel insectenhotels op de markt die van slechte kwaliteit zijn. Mensen merken dat nauwelijks gebruik gemaakt wordt van de hotels. Dit kan komen door verkeerd materiaal, verkeerd toepassen van materiaal, te grote of te kleine gaten, maar ook de plek waar het hotel staat maakt verschil. Bovendien is het succes ook afhankelijk van de hoeveelheid aanwezige bloemen en bijen. Daarnaast zijn er heel veel combinatiehotels op de markt gekomen die in de praktijk niet blijken te werken. Verschillende soorten insecten willen namelijk niet altijd graag bij elkaar nestelen.

"Een plek waar insecten veilig kunnen verblijven"

Succes afhankelijk van locatie

Wij zijn al vanaf het begin dat wij insectenhotels maken op de hoogte van de eisen waar een goed hotel aan moet voldoen. We gebruiken deels restmateriaal van onze hoveniersprojecten en vullen dat aan met de benodigde materialen. De hotels die wij maken worden gevuld met bamboe van diverse maten. Een deel van het hotel, voornamelijk de grotere modellen, bestaat uit decoratiemateriaal. Zo gebruiken wij ons restmateriaal optimaal en de hotels zijn zodanig groot dat alsnog een flink aantal bijen er gebruik van kunnen maken. Daarnaast gebruiken wij harde inheemse houtsoorten zoals eiken en beukenhout. Dan nog kunnen wij geen garantie geven dat de hotels een succes zijn. Zoals hierboven geschreven is een en ander afhankelijk van plaatsing, locatie en hoeveelheid bijen en insecten.

Biedt onderdak aan bestuivers

Wij maken onder ons merk BOOM Stijl verschillende maten hotels. De hele grote hotels van circa 2 meter hoog en 1,5 meter breed zijn een echte blikvanger in het veld. Hiermee laat je ook aan de omgeving zien bewust te zijn van de problematiek rondom de insecten en bijen en hier iets mee te doen. Vooral interessant voor bedrijventerreinen of organisaties die streven naar een duurzame uitstraling. Wij maken ook kleinere insectenhotels die makkelijk in een boomgaard of (kleinere) tuin geplaatst kunnen worden. Wie namelijk groente- of fruitteelt, of veel bloemen in de tuin heeft staan, kan het beste een insectenhotel plaatsen om huisvesting te bieden aan de aanwezige bestuivers.

Tips voor het kopen of maken van een insectenhotels

Stel uw vraag aan M. van der Spek GROEP

Soort aanvraag *
Aanhef *

Direct contact

M. van der Spek in Benthuizen

U bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen u natuurlijk ook bezoeken op locatie.

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact