0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

Plaats een insectenhotel en draag bij aan de natuur door meer biodiversiteit in uw tuin!

Insectenhotels voor het tot stand houden van de ecologische kringloop

Insectenhotels worden steeds populairder. Naast dat het een mooie en natuurlijke aanvulling is op je tuininterieur is het ook een duurzame oplossing voor het verhogen van de biodiversiteit in en rondom de tuin of het terrein.

Wij spelen hier op in en maken en verkopen insectenhotels, vogelhuisjes, en diverse andere producten in allerlei afmetingen. Op onze website krijg je een indruk van de verschillende producten die er zijn, maar dagelijks maken wij maatwerk. Voor ons is elke wens van de klant een uitdaging!

Draag bij aan het verhogen van de biodiversiteit

Insecten krijgen het steeds moeilijker. Vooral in steden en bebouwde gebieden zijn steeds minder nestel- en overwinterplaatsen beschikbaar. Dat is jammer want deze kleine beestjes zijn van onschatbare waarde voor de natuur. Ze bestuiven bloemen en helpen ongedierte, zoals bladluizen en rupsen, te bestrijden. Daarnaast zijn insecten een belangrijke voedselbron voor vogels, zonder dit voedsel zal ook de vogel uit onze tuinen verdwijnen. Met een insectenhotel blijft de biodiversiteit dus op orde.

Een insectenhotel is een verblijfplek voor insecten, in de zomer biedt het een nest- en rustplaats en in de winter dient het als een geschikte overwinteringsplek.

Bestrijd op een natuurlijke manier de eikenprocessierups

De eikenprocessierups is een ware plaag voor elke bomenbezitter. Afgelopen zomer was de bestrijding hiervan volop in het nieuws en het blijft nog steeds lastig om deze hardnekkige plaag de baas te blijven. Hoe groter de biodiversiteit op een bepaalde plek is, des te groter de kans dat een dergelijke plaag genezen kan worden, omdat elk wezen een natuurlijke vijand heeft. Insecten als sluipwespen en larven van gaasvliegen, maar ook koolmezen, zijn de natuurlijke vijand van de eikenprocessierups.

Onze insectenhotels en vogelhuisjes zijn dus een hulpmiddel van de natuurlijke vijand van de eikenprocessierups! In onze insectenhotels nestelen zich de wespen en gaasvliegen, in onze vogelhuisjes kunnen de vogels, waaronder koolmezen, zich nestelen.

Inmiddels hebben wij al aan diverse gemeenten en bedrijven voorraden vogelhuisjes geleverd waarmee de eikenprocessierups op een natuurlijke manier wordt bestreden.

Wat moet je weten over onze insectenhotels?

  • De hotels worden deels gemaakt van restmateriaal, zoals stamhout, wat afkomstig is van onze projecten. Een duurzaam bijkomend voordeel. Daarnaast gebruiken wij harde inheemse houtsoorten zoals eiken en beuken. Voor de opvulling van het hotel wordt gebruik gemaakt van bamboe, boomschors en diverse andere materialen.
  • De producten worden standaard geleverd op een houten onderplaat, met daaronder 2 houten liggers waarmee ze goed verplaatst kunnen worden. Door de houten onderplaat blijven ze vrij van houtrot en vochtigheid omdat ze een stuk van de ondergrond af staan.
  • Het is aan te raden om de ingang (voorkant) naar de zon te plaatsen. Verder moet het hotel op een rustige, zonnige en droge plek staan, indien mogelijk.

Stel jouw vraag aan M. van der Spek GROEP

Soort aanvraag *
Aanhef *

Direct contact

M. van der Spek in Benthuizen

Je bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen je natuurlijk ook bezoeken op locatie.

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Voorzorgsmaatregelen corona

M. van der Spek GROEP hanteert voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Meer informatie

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact