0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

Waarborging van kwaliteit

Certificaten garanderen correct en veilig werken

M. van der Spek GROEP verzekert opdrachtgevers allround vakmanschap in de buitenruimte. Middels keurmerken en certificaten kunnen wij aantonen dat wij een bepaalde kwaliteit waarborgen. Maar wat is kwaliteit en hoe garanderen wij dat?  De definitie van kwaliteit staat vastgelegd in bepaalde kwaliteitsmanagementsystemen. Door deze door te voeren in ons bedrijf en onszelf hier regelmatig op te laten toetsen, laten wij zien dat wij het belangrijk vinden om goed werk af te leveren. Werk dat ook veilig en correct is uitgevoerd. Daarom zijn wij onder andere gecertificeerd voor VCAISO 9001 en Groenkeur. Deze drie certificaten lichten wij hieronder toe.

VCA gecertificeerd

Zo zijn wij VCA-gecertificeerd. De afkorting  VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers, en is een richtlijn waarmee dienstverlenende bedrijven beoordeeld en gecertificeerd worden op hun VGM-beheersysteem. VGM staat voor Veiligheid, Gezondheid, Milieu. Oftewel dat bedrijven veiliger werken en het aantal ongevallen zo beperkt mogelijk houden. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Door steeds meer opdrachtgevers wordt het VCA-certificaat  verplicht gesteld. VCA-certificatie is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. De VCA-checklist kan op drie manieren gecertificeerd worden. Het onderscheid is één ster, twee sterren  of de letter ‘p’. Het twee-sterrencertificaat is  met name bedoeld voor hoofdaannemers en bedrijven met meer dan 35 man operationeel personeel. Het één-stercertificaat is geschikt voor bedrijven die niet aan deze criteria voldoen.  M. van der Spek heeft het twee-sterrencertificaat. Wij instrueren al onze medewerkers met alle nodige veiligheidsvoorschriften en waarborgen dat te allen tijde veilig gewerkt wordt.

ISO 9001 gecertificeerd

ISO 9001 is een kwaliteitsmanagementsysteem  dat simpel gezegd het volgende inhoudt: zeg wat je doet, doe wat je zegt en bewijs het. ISO 9001 is een internationale norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie. Het beschrijft waar een organisatie minimaal aan zou moeten voldoen om het mogelijk te maken dat processen worden beheerst en producten systematisch worden verbeterd. Het kan gebruikt worden om te beoordelen of de organisatie in staat is om te voldoen aan de eisen van klanten, de op het product van toepassing zijnde wet- en regelgeving en de eisen van de organisatie zelf. Bij M. van der Spek is het managementsysteem in kaart gebracht en wordt actief gewerkt aan risicopunten. Zo wordt strak gelet op klantvriendelijkheid en servicegerichtheid.

Groenkeur gecertificeerd

Groenkeur is een certificering speciaal voor de groene sector. Het stelt hoge eisen aan de bedrijfsvoering van certificaathouders. Van groenprofessionals wordt onder andere verwacht dat zij volledige en heldere offertes of aanbestedingsteksten overleggen en dat zij alle aanpassingen tijdens een project schriftelijk bevestigen. Ondernemers met Groenkeur verstaan hun vak. Zij werken alleen met gekwalificeerde mensen, denken mee met opdrachtgevers maar blijven kritisch. Zij maken waar wat ze beloven  en geven daarom altijd garantie op hun werk.  M. van der Spek heeft het Groenkeurcertificaat  voor zowel groenvoorziening als boomverzorging.

Alle keurmerken en certificaten

Bestel hier uw Jubileummagazine 40 jaar M. van der Spek

Aanhef *

Magazine

Ter gelegenheid van ons jubileum willen wij met dit magazine u kennis laten maken met ons bedrijf, onze medewerkers en onze klanten. U krijgt een kijkje in de keuken van M. van der Spek. Wij hopen dat u het magazine met veel plezier leest en dat wij u in de toekomst van dienst mogen zijn en blijven.

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact