0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

Tuinonderhoud zomer

Alle tuintips even op een rij

De zomer is weer aangebroken! Dat betekent dat we naast heel veel genieten in de tuin of op het balkon, ook de planten en het gazon extra aandacht nodig hebben. Daarom hebben wij alle tuintips voor het zomeronderhoud op een rij gezet.

Geef voldoende water

Zorg dat het gazon en de planten altijd voorzien zijn van voldoende water. Doe dit in de vroege ochtend, in de namiddag of in de avond. Op die manier weet je zeker dat het water niet verdampt door de zon. Daarnaast werkt water als een vergrootglas. Wanneer je overdag water geeft, kan dit ervoor zorgen dat de beplanting verbrandt door de zon. Overdrijf niet met het water geven. Het gazon wat al langer ligt, herstelt goed en hoeft dus niet onnodig veel water te krijgen.

Onderhoud het gazon

Het gras in de tuin verdient de nodige aandacht. Geef het gazon maandelijks mest. Het is handig om dit te doen net voordat het gaat regenen, zodat het mest goed verspreid wordt en goed intrekt. Zorg er daarnaast voor dat de lengte van de grassprietjes ongeveer 3 tot 5 cm zijn. Wanneer je het korter maait, is de kans groot dat het gras verbrandt door de zon. Houdt het op een acceptabele lengte en voorkom hiermee gele en bruine vlekken in het gras.

Zorg goed voor de beplanting

Bekijk met regelmaat of het goed gaat met alle planten. De rozen kunnen bijvoorbeeld last krijgen van luizen. Verwijder de luizen met een harde waterstraal of haal ze met de hand weg. Andere planten kunnen ook last krijgen van bladluis of van rupsen. Er zijn verschillende biologische bestrijdingsmiddelen die hiertegen helpen.

Zorg er ook voor dat de planten en borders de hele zomer door voldoende mest krijgen zodat de grond gezond blijft. En wil je nieuwe planten in de grond zetten? Dat kan! Zorg dat de nieuwe vaste planten genoeg water krijgen zodat ze ondanks de droogte en warmte wel goed kunnen wortelen. Uiteraard kun je ook nog plantjes zaaien; denk aan de Leeuwenbekjes, Stokrozen, Campanula’s, Vergeet mij nietjes en Juffertjes in het groen. 

Snoei op het juiste moment

Heb je uitgebloeide bloemen? Knip de uitgebloeide bloemkoppen dan weg. Op deze manier kan de plant zich weer volledig focussen op nieuwe bloei. Ook is het snoeien van rozen in de zomerperiode heel belangrijk. Knip de blaadjes na de bloei 2 tot 3 blaadjes onder de bloemenvertakking af zodat de rozen mooi door blijven groeien. En wil je de heg snoeien? Kijk dan goed of er geen vogelnestjes in zitten. Wanneer er een vogelnestje in zit, wacht dan met snoeien tot het laatste jong is uitgevlogen. Wanneer de haag of plant gesnoeid is, geef het dan direct wat mest voor een sneller herstel.

Houd de vijver schoon

In de zomer groeit het kroos in de vijver heel hard en kan in een korte tijd de hele vijver bedekken. Hierdoor worden andere drijfplanten overwoekerd. Gebruik dus regelmatig een schepnet om het kroos uit de vijver te halen. Door de warmte groeien ook de algen hard door. Overdag produceren algen zuurstof, maar in de nacht nemen de algen veel zuurstof op. Hierdoor kunnen andere organismen niet overleven. Verwijder daarom de onnodige algen met een stok of riek om de vijver in balans te houden.

Zie je door de bomen het bos niet meer?

Heb je vragen over het onderhoud, of wil je dit liever uitbesteden aan ons? Je bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking. Uiteraard komen we ook graag langs voor een advies op maat. Vul je wens in op onderstaand contactformulier, of neem direct contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

Zie je door de bomen het bos niet meer?

Heb je vragen over het onderhoud, of wil je dit liever uitbesteden aan ons? Je bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking. Uiteraard komen we ook graag langs voor een advies op maat. Vul je wens in op onderstaand contactformulier, of neem direct contact met ons op via 0172 - 58 30 50.

Vraag passend advies aan

Stel jouw vraag aan M. van der Spek GROEP

Soort aanvraag *
Aanhef *

Direct contact

M. van der Spek in Benthuizen

Je bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen je natuurlijk ook bezoeken op locatie.

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Voorzorgsmaatregelen corona

M. van der Spek GROEP hanteert voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Meer informatie

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact