0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

Bedrijfsfysiotherapie bij M. van der Spek GROEP

Gezond en vitaal personeel

Mijn naam is Bart en ik kom uit Hazerswoude-Dorp. Ik werk in Rijndijk als fysiotherapeut in een praktijk, daarnaast ben ik bezig mijn Master in manuele therapie. In mijn vrije tijd hou ik van sportief bezig zijn; racefietsen, mountainbiken en skiën. 

Bij M. van der Spek Groep geef ik bedrijfsfysiotherapie. Ik hou in de gaten wat er speelt onder de medewerkers en als er een klacht of probleem is komen ze op hun beurt naar mij toe. We kijken samen naar duurzame oplossingen. Het vak van een hovenier is lichamelijk zwaar, daardoor zijn er redelijk wat medewerkers met klachten. Naast het fysio gedeelte, zet ik de mannen en vrouwen aan het werk in de sportschool hier bij Van der Spek. Als de individuele afspraken zijn afgerond, ga ik met een groepje aan de slag met beweging. 

Ik zie veel rug- en schouderklachten bij het bedrijf. Dat komt waarschijnlijk door het type werk. Wanneer je een paar keer verkeerd tilt, maakt dit niet uit, maar als je 100 grote tegels tilt op de verkeerde manier, krijg je op een gegeven moment klachten. Of wanneer een klus af moet en ze zich het laatste uurtje even iets te ‘kwaad maken’, hebben ze daarna ook klachten. Mensen werken soms te nonchalant en denken niet na over de lange termijn gevolgen voor het lichaam. Maar je kan de klachten ook niet helemaal voorkomen. Het is niet zo dat als iedereen netjes werkt, de klachten weg zijn. Het lichaam is over het algemeen prima in staat om zelf te herstellen, maar soms heeft het lichaam een zetje nodig en dat doe je als fysio.

Sommige klachten verhelp ik door “hands on fysio”; dan voel ik en probeer ik klachten op te lossen met masseren, rekken, mobiliseren etc. Verder is het voor een groot deel ook actieve revalidatie. Dan laat ik de medewerker bewegen en geef ik ze oefeningen die ze uit moeten voeren in de praktijk.

Het is een enorm voordeel dat Van der Spek een bedrijfsfysio in armen heeft genomen en een sportschool op het terrein heeft. Als je nagaat hoeveel het kost om iemand een dag thuis te laten dan denk ik dat dit enorm scheelt qua kosten. Er komen niet alleen mensen met lichamelijke klachten, maar sommige collega’s komen ook met hun verhaal. Deze mensen krijgen bijvoorbeeld klachten door onderliggende problemen en op deze manier krijg je deze problemen ook op tafel (letterlijk en figuurlijk). M. van der Spek Groep voorkomt een hoop uitval en het zorgt er ook voor dat medewerkers een plek hebben om heen te gaan met hun problemen.

Mijn tip om gezond te blijven? Blijf bewegen!

Vooral in deze tijd nu veel mensen ook thuis werken. Er komen steeds meer onderzoeken die aantonen dat bewegen erg goed is tegen stress. Het is niet alleen lichamelijk gezond maar ook geestelijk. Iedereen is constant druk. Maar het gaat erom dat je een balans vindt tussen ontspanning en beweging. Mensen moeten iets zoeken wat ze echt leuk vinden, want als jij niet van hardlopen houdt, ga je het nooit volhouden. Zoek iets wat je leuk vindt en probeer geen excuses te verzinnen zoals ‘het is te donker, het waait te hard’. De eerste stap is voor veel mensen ook dat ze moeten erkennen dat er een probleem is. Daar kun je vervolgens op acteren. 

Stel jouw vraag aan M. van der Spek GROEP

Soort aanvraag *
Aanhef *

Direct contact

M. van der Spek in Benthuizen

Je bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen je natuurlijk ook bezoeken op locatie.

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Tot en met 9 februari gesloten voor particuliere klanten

• Het kantoor en de showtuin zijn gesloten voor particulieren t/m 9 februari 2021.
• Je kan als particulier niet langskomen om bijv. tegels uit te zoeken of producten te kopen.
• Weet je precies wat je nodig hebt? Geef je bestelling telefonisch door of kijk in de Boomstijl webshop.
• Producten kunnen opgehaald of verzonden worden.

Wij zijn open voor onze zakelijke klanten

• Wij zijn open voor onze zakelijke klanten zoals andere hoveniers en aannemers.
• De grondbank blijft open. Groenafval kan worden gebracht en grond kan worden opgehaald.
• Probeer zo veel mogelijk zelf in te laden om contactmomenten te voorkomen.

Bestel direct

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact