0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

De baten van bomen en groen in de stad

Factsheets over klimaat, temperatuur, lucht, water, biodiversiteit

Wageningen Universiteit & Research heeft de baten van stedelijk groen die leiden tot een beter leefklimaat in de stad uitgewerkt in vier factsheets en een bomenposter. De thema’s van de factsheets zijn klimaat en temperatuur, waterhuishouding, luchtkwaliteit en biodiversiteit.

De factsheets bieden zowel informatie voor de onderbouwing van beleid en beslissingen over groen als praktische informatie voor het daadwerkelijk realiseren ervan. In aanvulling daarop zijn de bijdragen van ruim 120 boomsoorten aan de vier thema’s samengevat in één boomsoortenposter die helpt om de juiste soorten te kiezen voor de gewenste doelen. Deze poster is een handig overzicht voor iedereen die bomen wil planten en daarbij rekening wil houden met bepaalde eigenschappen zoals CO2-opname, fijnstof wegvangen of welke boom het meest aantrekkelijk is voor vogels.

Bij M. van der Spek houden wij dit soort publicaties goed in de gaten. We gebruiken deze factsheets als kennisbron en passen de informatie toe bij onze diensten.

Bekijk de verschillende factsheets en bomenposter hieronder

Stel uw vraag aan M. van der Spek GROEP

Aanhef *

Direct contact

M. van der Spek in Benthuizen

U bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen u natuurlijk ook bezoeken op locatie.

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact