0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

Kerktuin opnieuw aanleggen bij de Nieuwe Kerk in Delft

Groenprojecten

Tuinarchitect Buro Sant en Co heeft een nieuwe kerktuin ontworpen aan de zuidzijde van de Nieuwe Kerk in Delft. M. van der Spek heeft het project uitgevoerd. De tuin bevindt zich op een archeologisch grafveld. Dit vroeg extra zorgvuldigheid tijdens de werkzaamheden zodat zo min mogelijk verstoring van de bodem plaatsvond. Ook zijn op deze plek in de bodem funderingsrestanten aanwezig van een eerdere uitbreiding van de kerk.

De werkzaamheden bestonden uit sloopwerkzaamheden, waaronder de bestaande tuinmuur met hek verwijderen. Tevens is grondwerk uitgevoerd. Het gazon, waar tevens bloembollen in zijn geplant, is op een hoger niveau dan het straatwerk aangebracht. Rondom is het gazon opgesloten met een gefundeerde natuursteen zitrand en een stalen opsluiting welke in de gewenste kleur, passend bij de zitranden, is gecoat. Als verharding is een bronskleurige gebakken klinker aangebracht welke ook in het aangrenzende marktplein is gebruikt. De plaats om fietsen te parkeren is aangeven met custom made Cortenstaalprofielen. Dit detail is tevens op andere locaties in de binnenstad terug te vinden. Bij de zijentree is een natuursteen hellingbaan aangebracht in dezelfde steensoort als de zitranden.

Het gehele project is in een tijdbestek van amper twee maanden uitgevoerd. De locatie ligt midden in de binnenstad. Ondanks deze uitdaging van locatie en korte uitvoerperiode, zijn wij erin geslaagd de kwaliteit te waarborgen en het project binnen de gegeven tijd af te ronden.

Uitvoeringsperiode: okt. – nov. 2018

Referentie M. van der Spek GROENPROJECTEN

  • Locatie: Delft
  • Opdrachtgever: Protestantse Gemeente Delft, namens deze het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Delft
  • Omschrijving: Kerktuin opnieuw aanleggen
  • Werkzaamheden: Sloopwerkzaamheden, grondwerk, verharding met afwateringssysteem aanbrengen, natuurstenen zitranden aanbrengen, beplanting, afvoer materiaal.

Stel uw vraag aan M. van der Spek GROEP

Soort aanvraag *
Aanhef *

Direct contact

M. van der Spek in Benthuizen

U bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen u natuurlijk ook bezoeken op locatie.

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact