0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

“Wij regelen alles voor de klant en bieden zekerheid”

Peter van Vuurde is projectleider particuliere markt

Waar het ooit mee begonnen is: het aanleggen van particuliere tuinen, is nog  steeds een belangrijk onderdeel van M. van der Spek Groep. Peter van Vuurde is projectleider particuliere markt en vertelt wat er komt kijken bij de hovenierstak  van M. van der Spek. Het werk bestaat grofweg uit drie disciplines: het ontwerpen, de aanleg en het onderhouden van tuinen. “Wij leggen allerlei tuinen aan: van kleine voortuinen tot percelen van wel 20 hectare.”

“Zekerheid. Dat is wat wij bieden. Wij zijn niet het type hovenier van ‘snel even een tuin aanleggen’. Wij bieden service en gaan secuur en grondig te werk. We denken mee met de klant en hebben een sterk adviserende rol. Al vroeg in het traject kijken wij naar wat tot besparingen voor de klant kan leiden. Er wordt naar de hele tuin gekeken, en vooral naar wat er onder de grond ligt zoals de fundering, de leidingen en het riool. Ook zijn wij eerlijk. De klant hoort het direct als iets niet mogelijk is of als we verwachten dat het problemen gaat opleveren in de toekomst.” Open en transparant. Dit zijn twee begrippen die in alle facetten van het bedrijf doorsijpelen. Peter wil ook benadrukken dat M. van der Spek bescheiden is: “We zijn niet opdringerig, maar laten de klant in zijn of haar waarde en willen aansluiten bij de wensen. We willen samen met de klant tot iets moois komen.” 

Uitgebreid machinepark

“Voor de particuliere aanleg hebben we momenteel 10 hoveniers aan het werk. In de piek van het seizoen tot wel 20 mensen.” Verschillende disciplines en vakkennis is in huis, zo zijn er straten makers, boomverzorgers, hoveniers, vakmensen met kennis van riool, grondverzet en timmermannen. Ook beschikt het bedrijf over een uitgebreid machinepark. “Hierdoor zijn wij in staat efficiënt grote tuinen aan te leggen, omdat we niet afhankelijk zijn van de inhuur van mensen en machines. Alles doen we in eigen beheer en zo ontzorgen wij de klant volledig.” 

Onderhoud

Het onderhoud van tuinen wordt gedaan door vaste teams. “We hebben vier vaste voormannen die hun eigen klantenbestand beheren. Dat is onze kracht: zij houden zelf het contact met de klant en houden zo de lijnen kort.” Dat Peter hierin slaagt, blijkt uit de reacties van klanten: “Vaak krijgen we te horen dat het ‘leuke jongens’ zijn die ‘mee blijven denken’. We zijn dan ook erg klantgericht en flexibel. Als blijkt dat de plannen in werkelijkheid net even anders zouden moeten, wordt ter plekke door de hoveniers geïmproviseerd.” Het vertrouwen en de waardering voor onze werkwijze blijkt uit de langdurige relaties die zijn opgebouwd. “Er zijn particulieren waar wij al meer dan 30 jaar komen.”

“Zekerheid.  Dat is wat wij bieden”

Tuinontwerpers

In de toekomst wil Peter nog meer samenwerken met verschillende tuinontwerpers. “Wij ontwerpen zelf tuinen, maar als de wensen exclusiever worden, schakelen we een tuinontwerper in. Dit willen we in de toekomst verder professionaliseren door de klanten te koppelen aan een tuinarchitect die past bij hun wensen.”

Magazine

Ter gelegenheid van ons jubileum willen wij met dit magazine u kennis laten maken met ons bedrijf, onze medewerkers en onze klanten. U krijgt een kijkje in de keuken van M. van der Spek. Wij hopen dat u het magazine met veel plezier leest en dat wij u in de toekomst van dienst mogen zijn en blijven.

Bestel hier uw Jubileummagazine 40 jaar M. van der Spek

Aanhef *

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact