0172 - 58 30 50 Contact Offerte Voorbeelden

Inwoners van Wapserveen gaan eikenprocessierups natuurlijk bestrijden

Vaste planten met insecten als natuurlijke bestrijder

Oktober 2017

Om te voorkomen dat de eikenprocessierups verder oprukt, komen inwoners van het Drentse Wapserveen dit najaar in actie. Langs een weg van 800 meter waarlangs eikenbomen staan gaan in totaal 2300 vaste planten de grond in. De planten zijn bedoeld om insecten te lokken waarvan bekend is dat ze een natuurlijke bestrijder vormen van de eikenprocessierups. Het gaat met name om sluipwespen die eitjes van de rupsensoort eten. Ook wordt ingezet op het aantrekken van insectensoorten die voedsel vormen voor koolmezen. De koolmees eet ook eikenprocessierupsen.

Nils van Ligten, een in Wapserveen gevestigde ecologisch hovenier, geeft leiding aan het project. Er gaan 29 verschillende soorten planten de grond in variërend van fluitenkruid en pinksterbloem tot knopig helmkruid, vertakte leeuwentand en blauwe knoop. Kinderen van een basisschool gaan nestkastjes maken en ophangen, die ook bedoeld zijn voor de mezen. Daarnaast worden er vier vleermuiskasten getimmerd. Silvia Hellingman, van Hellingman Biocontrole Onderzoek en Advies, onderzoekt de komende drie jaar of de maatregelen effectief zijn.

bron: Dagblad van het Noorden, 21/10/17

Stel jouw vraag aan M. van der Spek GROEP

Soort aanvraag *
Aanhef *

Direct contact

M. van der Spek in Benthuizen

Je bent altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking in onze showroom en -tuin in Benthuizen. Wij kunnen je natuurlijk ook bezoeken op locatie.

0172 - 58 30 50 maak een afspraak

Voorzorgsmaatregelen corona

M. van der Spek GROEP hanteert voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Meer informatie

Wij staan garant voor ons werk:

Allround vakmanschap in de buitenruimte.
0172 - 58 30 50 contact